Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A fost prezentat logoul ZMT 2011 din Madrid

Tinerii uniți de credință formează o coroană mariană

Joi a fost făcut public logoul care va reprezenta următoarea Zi Mondială a Tineretului (ZMT), programată la Madrid între 16-21 august 2011.

Autorul, José Gil-Nogués, desenator grafic spaniol, a explicat că fundalul desenului simbolizează pe "tinerii din toată lumea care se unesc pentru a celebra propria credință alături de papa, la picioarele crucii, și formează coroana sfintei Fecioare de Almudena, patroană a Madridului".

În coroană, a adăugat desenatorul, iese în evidență litera "M" de la Maria, inițială și a capitalei Madrid, locul întâlnirii.

Crucea, semn al creștinului, prezidează întâlnirea papei cu tinerii, care fac vizibilă cu mărturia lor tema ZMT: "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință".

Mesajul logoului, a adăugat José Gil-Nogués, este "o cateheză, o oportunitate de evanghelizare: calea rapidă și sigură pentru a ajunge la Cristos este Fecioara Maria, Mama lui Dumnezeu și a oamenilor. Tinerii au, în credința Mariei, exemplul și modelul pentru a ajunge la Cristos și a realiza finalitatea prioritară a ZMT: a face cunoscut lumii mesajul său".

Cu privire la formă, autorul a explicat că "simbolul are o caracteristică spontană și fermă, asemenea tineretului din secolul XXI. Este aproape, afabil, deschis. Vesel și pozitiv".

"Folosirea unei serii de culori calde (roșu, portocaliu și galben) transmite o căldură inconfundabilă, semn al identității unui oraș ca Madrid, a unei țări ca Spania. Aceste culori sunt și reflexul «căldurii divine», al iubirii trinitare", a explicat el.

Logoul a fost ales printr-un concurs rezervat desenatorilor grafici profesioniști. José Gil-Nogués (Valencia, 1971), ziarist și desenator, a primit numeroase premii și lucrările sale au fost expuse în cele cinci continente.

Sprijinul autorităților

Monseniorul César Franco, episcop auxiliar de Madrid și coordonator general al pregătirii ZMT, a explicat în timpul conferinței de presă pentru prezentarea logoului că "ZMT din Madrid 2011 are sprijinul total al guvernului spaniol, al comunității din Madrid și al municipalității capitalei, care au oferit colaborarea publică pentru eveniment, care va atrage la Madrid și în Spania mulți tineri din toată lumea".

Se prevede o participare de 1,5-2 milioane de persoane, între 18 și 29 de ani, din aproape toate țările planetei.

Santiago de la Cierva, director de comunicare al ZMT, a semnalat că baza pentru organizare și comunicare vor fi pagina web și rețelele sociale, care sunt calea cea mai bună pentru a ajunge la tineri.

(După Zenit, 30 iulie 2009)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat