Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răchiteni: Voturi perpetue în Congregația "Misionarii Cuvântului Divin"

Comunitatea din Răchiteni a trăit un moment de mare sărbătoare duminică, 26 iulie 2009, când fratele Ștefan Lucaci a depus voturile perpetue în cadrul Congregației "Misionarii Cuvântului Divin" (Misionarii Verbiți). Celebrarea a început la ora 11.00 și a fost prezidată de pr. Gianfranco Maronese, SVD, ministrul provincial al verbiților din România. Provincialul a fost însoțit de mai mulți preoți, printre care și pr. Cornel Berea, SVD, care a rostit și omilia.

Încă de la începutul Liturghiei, prin rugăciunea zilei, credincioșii au fost invitați să se roage lui Dumnezeu pentru fratele Ștefan Lucaci pentru a-l urma pe Isus necontenit așa cum va urma să promită în cadrul celebrării sfintei Liturghii a profesiunii perpetue.

După proclamarea sfintei evanghelii, pr. Gianfranco Maronese l-a chemat pe candidat pe nume, cerându-i să-l urmeze pe Cristos în familia religioasă a fraților verbiți, rămânând statornic până la moarte.

La omilie, pr. Cornel Berea a vorbit despre importanța apostolatului verbit, și anume de a duce și vesti cuvântul divin acolo unde nu a fost propovăduit, ducând mai departe carisma congregației. Tot la omilie părintele a vorbit și despre importanța voturilor asumate de candidat.

A urmat momentul cel mai emoționant al celebrării. Fratele Ștefan s-a prosternat cu fața la pământ, iar întreaga comunitatea a intonat litania tuturor sfinților, cerând ajutorul întregii curți cerești.

La această sărbătoare au participat mulți invitați (preoți, surori, laici) din India, Indonezia, Italia, Germania, cât și familia și comunitatea din Răchiteni. Cântările Liturghiei au fost susținute de încântătorul cor al Parohiei Romano-Catolice din Răchieni, care a fost la înălțimea celebrării.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu înmânarea mandatului misionar pentru fratele Ștefan, cât și binecuvântarea finală, ambele dăruite de pr. Gianfranco Maronese.

Trebuie amintit că fratele Ștefan a optat și pentru treapta sfintei Preoții, treapta care o va primi cât de curând.

Ovidiu Ghiuzan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: Răchiteni: Voturi perpetue în Congregația Misionarilor Cuvântului Divin


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat