Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Viișoara: Campus diecezan al Acțiunii Catolice, sectorul adulți

Membrii din Acțiunea Catolică, sectorul adulți, care activează în Parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț, au organizat, în colaborare cu membrii din Acțiunea Catolică, sectorul adulți, ai Parohiei "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din același oraș, în perioada 24-26 iulie 2009, la Mănăstirea benedictină "Maica Unității" din Viișoara, campusul diecezan pentru sectorul adulți, cu tema: "Anul sacerdotal. Preoți și laici pe drumul sfințeniei", având motoul: "Rămâi cu noi, Doamne" (Lc 24,29).

Participanții, 25 persoane din 12 parohii (a participat și un reprezentant al AGRU din Tg. Mureș), au avut bucuria să îl asculte pe pr. Cornel Cadar și să urmărească materialele pe care acesta le-a prezentat, având ca modele de sfințenie pe sfântul Ioan Maria Vianney și pe Veronica Antal. Atât la activitățile din plen, cât și în activitățile de pe grupuri s-au căutat răspunsurile la întrebări cum ar fi: Ce înțeleg prin a duce o viață sfântă?, Ce am de făcut?, Este important ca toți creștinii să-i sprijine pe preoți?, Sub ce forme? etc.

S-a participat cu entuziasm și devoțiune la celebrarea sfintelor Liturghii, Adorație și la orele de rugăciune în grup, existând și ocazii de spovadă. În timpul momentului recreativ am căutat să pășim pe un drum imaginar al sfințenie, dând de gândit multora dintre cei prezenți.

În program au fost incluse și vizite la Mănăstirea Bistrița, biserica voievodală Bisericani, Paraclisul de la Sfânta Iconiță, Peștera Sfinților Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani, deosebit de interesante și instructive.

În cadrul întâlnirii pentru concluzii, cu multă mulțumire sufletească, într-o atmosferă caldă și entuziastă, participanții (care contribuiseră cu toții la buna desfășurare a campusului) și-au arătat recunoștința pentru minunatele clipe petrecute la acest campus și și-au manifestat hotărârea de a-și întări rugăciunea, atât personală, cât și comunitară, pentru preoți, de a împărtăși și celor de acasă nevoia de a deveni oameni.

Regula sfântului Benedict - "Ora et labora" - să fie și pentru creștinii de astăzi un mod de a păși pe drumul sfințeniei!

Viorica Spataru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 iulie: Viișoara: Campus diecezan al Acțiunii Catolice, sectorul adulți


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat