Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sf. Tereza": GREF 2009

Momente în care am învățat că doar dorindu-ne cu adevărat și ținându-ne de mână putem zbura spre idealuri mai înalte... zile în care timpul și spațiul au fost învinse de dorința de a fi împreună și de a rămâne mereu astfel... cu astfel de cuvinte ar putea fi descrise cele două săptămâni (22 iunie - 4 iulie 2009) pe care copiii Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași le-au petrecut împreună în cadrul GREF-ului care a avut ca temă: "Viața e mai mult decât atât..."

Participarea unui număr mare de copii (o medie de 90 de copii în fiecare zi), susținerea și încurajarea neîncetată a pr. Anton Farcaș, parohul comunității, călăuzirea și munca neîncetată a surorilor Antonia și Clara, din Congregația "Maria Bambina", și implicarea tinerilor animatori, încurajați de pr. Daniel Iacobuț și pr. Felix Roca jr., au fost elementele care au făcut ca aceste zile să fie atât de minunate și de neuitat pentru copiii care au promis că și la anul vor reveni plini de entuziasm și bucurie la astfel de momente.

De-a lungul celor două săptămâni, copiii, călăuziți de animatori și urmând istoria pescărușului Jonathan Livingston, au descoperit faptul că viața este mereu mai mult decât pare la prima vedere și că fiecare dintre noi suntem chemați să tindem mereu mai sus, având idealuri cât mai mărețe.

Programul zilnic a fost compus din două părți: o primă parte de catehizare, rugăciune, dar și de destindere prin bansuri, desfășurată la subsolul bisericii, și o a două parte de recreare și distracție prin jocuri de cunoaștere și colaborare în grupuri, desfășurată într-o poieniță din Pădurea Cetățuia. Bineînțeles nu au lipsit dulciurile și o mică gustare care au avut menirea de a menține vioiciunea și puterea copiilor.

Însă timpul a zburat... parcă mai repede decât ne-am fi dorit... și a adus cu sine încheierea GREF-ului, încheiere marcată printr-o sfântă Liturghie de mulțumire pentru toate darurile primite și pentru toți cei care au sprijinit aceste momente de har și voie bună, dar și printr-un minunat spectacol prin care copii au dorit să împărtășească și celor mari încrederea dată de faptul că viața are mereu mai mult de oferit și speranța că aceste daruri ale vieții pot fi primite de către cei care le caută cu adevărat.

Așteptând cu nerăbdare venirea vacanței de vara viitoare și organizarea următorului GREF, copii s-au angajat să continue GREF-ul în mod personal în toate acele locuri unde își vor petrece vacanța, pentru ca și alți copii să ajungă să descopere adevărata frumusețe a vieții.

Celina Dumitru și Lavinia Blăjuță

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 iunie - 4 iulie 2009: Iași "Sf. Tereza": GREF 2009


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat