Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campus vocațional SCMP

Cine ești tu, Doamne?... Cine sunt eu? - Aceste întrebări profunde au fost pe buzele și în gândurile celor 13 tinere participante la campusul vocațional organizat de surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marelui Preot" în perioada 19-21 iulie 2009 la Slănic Moldova.

În aceste trei zile, deși puține, dar "pline de har", noi, fetele am încercat fiecare personal, cât și împreună, să reflectăm și să găsim răspunsuri cât mai sugestive și elocvente la întrebările alese ca teme principale ale campusului.

Ghidate de pr. Albert din Ordinul Fraților Capucini, care ne-a oferit imagini noi din Turcia, l-am putut urma pe sfântul Paul în drumul său spre Damasc, observând aceeași întrebare care pe el l-a convertit: "Cine ești tu, Doamne?" Transpunându-ne în realitatea acelor vremuri și făcând o incursiune în Vechiul și Noul Testament, am reușit să descoperim importanța cunoașterii propriei persoane prin prisma cunoașterii lui Dumnezeu. Prin dansurile meditative și momentele de rugăciune, am conștientizat faptul că cine îl întâlnește pe Dumnezeu și-și dorește să-l cunoască îndeaproape, la fel ca și sfântul Paul, nu poate rămâne la fel că înainte: "ceva se schimbă". Cu siguranță e nevoie de angajare în trăirea autentică a vieții, prietenie oferită cu gratuitate tuturor celor din jur și bucurie în slujirea primului mare preot - acestea trei unite într-un tot constituie sfințenia pe care fiecare dintre noi suntem chemați să o trăim. "Aceasta este vocația noastră" ne spunea părintele la una din cateheze.

Sfintele Liturghii ce ne inițiau în fiecare zi într-o atmosferă atât meditativ-educativă, cât și de prietenie și fraternitate concretizau în mod fizic și spiritual ceea ce ni se transmitea prin diversele activități și reflecții.

Având-o pe Preasfânta Fecioară Maria ca exemplu, ca prima slujitoare a lui Cristos, Marele Preot, o rugăm să mijlocească pentru noi la Dumnezeu ca tot ceea ce am experimentat în aceste zile să devină izvor de încredere și primii pași spre îndeplinirea vocației noastre, iar el, ajutându-ne cu multele sale haruri, să ne facă vrednice de a-i sluji pe cei care-l reprezintă în lume, pe preoți și poporul lui Dumnezeu.

A consemnat sr. Claudia Dămoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 iulie: Slănic Moldova: Campus vocațional SCMP


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat