Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus "Pajiștea curcubeului"

În Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași, în perioada 12-18 iulie 2009 a avut loc, campusul pentru copii "Pajiștea curcubeului" organizat în colaborare cu Surorile Providenței, 14 animatori din parohie și o tânără voluntară din Franța. Au participat aproximativ 80 de copii.

Pe parcursul acestui campus s-au evidențiat anumite trăsături de caracter ale oricărui creștin, trăsături puse în corespondență cu fiecare culoare a curcubeului: entuziasmul, curajul, credința, speranța, generozitatea, curățenia, solidaritatea. Zi de zi, copiii l-au însoțit pe Giacomino, în călătoria spre Pajiștea Curcubeului. După piesa de teatru, pr. Cristian Diac a ținut în fiecare zi câte o cateheză plecând de la atitudinea lui Giacomino pentru a ajunge la trăirea vieții de creștin.

În același timp, participanții la campus au fost sensibilizați și de situația copiilor din Kenya prin diferite momente special organizate. Astfel, pe parcursul întregii săptămâni, copiii au fost invitați să facă o mică ofertă și pentru cei mai nevoiași. La ateliere, fiecare grupă de copiii a confecționat diferite obiecte care au fost expuse începând de sâmbătă seara, când a avut loc un mic spectacol în care copiii au demonstrat ceea ce au învățat în acest campus. Aceste obiecte au fost vândute, oferind copiilor șansa de a experimenta dăruirea. A fost frumos să vedem cum mulți dintre copii au ajuns să-și compere propriile lucrări pentru a contribui efectiv la binele copiilor din Kenya.

Campusul s-a încheiat cu Liturghia copiilor de duminică dimineață celebrată de pr. Iosif Dorcu, pr. Iulian Tancău și pr. Isidor Mârț. La predică, pr. Isidor a prezentat misiunea pe care Dieceza de Iași o are în Kenya și a invitat cele două fetițe, Francesca și Maria Luiza, care au fost în Kenya, să dea o mărturie despre experiența trăită.

La sfârșitul Liturghiei un copil a citit o scrisoare specială de la copiii din Iași pentru cei din Maikona, și a oferit pr. Isidor banii strânși în seara precedentă. În urma vânzării obiectelor și a donațiilor s-au strâns 4168 lei și 5 euro. Din acești bani vor fi cumpărate medicamente, hrană și tot ceea ce vor avea nevoie copiii din Maikona.

Mulțumim atât copiilor pentru contribuția lor cât și tuturor persoanelor care au contribuit la această strângere de fonduri. Cu adevărat, prin acest gest de solidaritate putem avea speranța că am oferit copiilor din Kenya un zâmbet concret.

Simona Tâncă și Alexandra Ghercă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iulie: Iași: Serbarea finală a campusului pentru copii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" (FOCUS)


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat