Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gheorgheni: Mariapolis 2009

"Creștinul este chemat să-și trăiască viața, să înoate în lumină, să se adâncească în cruci, dar să nu lâncezească" (Chiara Lubich).

În perioada 11-15 iulie 2009, a avut loc la Gheorgheni, în frumoasă depresiune a Giurgeului, din județul Harghita, întâlnirea Mișcării Focolarelor a Operei Mariei din România.

Alături de soția mea, fiind pentru prima oară prezenți, poate că am fost și noi "chemați" să îndeplinim acest îndemn al Chiarei Lubich.

A fost o experiență inedită și plină de semnificații, care ne-au marcat văzând în jurul nostru o cu totul altfel de lume, dar și de oameni. Da, totul era diferit, iar spiritualitatea bazată pe cuvântul vieții a fost transpusă cu siguranță în viață fiecăruia, pentru o lume mai bună decât cea obișnuită, cotidiană.

Focolare (it.) înseamnă "căminul casei", iar Mișcarea Focolarelor este o mișcare care militează pentru apropierea între creștini, desfășurându-și activitatea în 182 de țări, inclusiv în țara noastră. Această vastă mișcare de spiritualitate, având și componență ecumenică, a fost inițiată de Chiara Lubich, încă din anul 1943, din care fac parte oameni din diferite categorii sociale, politice, religioase, de toate vârstele și culturile.

Mișcarea Focolarelor a Operei Mariei, al cărei program este de a contribui prin mărturia personală și comunitară la realizarea acelei unități pe care Isus i-a cerut-o Tatălui înainte de a muri: "Ca toți să fie una!"

Da, avându-l pe Isus în mijlocul nostru, la Mariapolisul din Gheorgheni, putem afirma după aceste zile de har că viață noastră trebuie redefinită și reorientată, iar "lâncezeala" trebuie alungată... Poți descoperi în comuniune acele lucruri care sunt esențiale pentru mântuirea noastră.

Pactul de iubire, cât și pactul de unitate ar trebui cu adevărat să devină repere ale fiecărui creștin, pentru a ieși din marasmul acestei perioade dificile, apelând la economia de comuniune, cât și pentru a înlătura ignoranța care macină societatea în care trăim.

Fam. Maria și Gheorghe Ianău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat