Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: "Iubire fără frontiere!"

"Iubire fără frontiere!" a fost motoul pentru campusul de vară la care a participat un grup de 80 de tineri din Parohia "Sf. Nicolae" din Bacău în perioada 14-18 iulie 2009. Anul acesta, tinerii, însoțiți de pr. Irinel Iosub și pr. Alfons Zelionca, au petrecut cinci zile de rugăciune și odihnă în localitatea Solonețul Nou.

Farmecul și frumusețea naturii de pe meleagurile bucovinene ne-au apropiat mai mult parcă de frumusețea Creatorului. Tinerii au fost cazați la Casa Polonă din Solonețul Nou, care a devenit neîncăpătoare, însă nimic nu putea să oprească entuziasmul nostru de a fii împreună pentru a aprofunda cel mai frumos sentiment: iubirea.

Prima zi ne-a adunat în biserica "Coborârea Duhului Sfânt" unde am participat la sfânta Liturghie în limba polona, programul continuând apoi la Casa Polonă cu un moment recreativ. A urmat apoi pelerinajul la Cacica. Cu toții am mers pe jos la sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. Pe drum am putut admira peisajele frumoase ale naturii, recitând rugăciunea sfântului Rozariu și cântând în cinstea Mamei noastre cerești cântece de laudă. Ajunși la Cacica am celebrat sfânta Liturghie și ne-am rugat sfintei Fecioare Maria să ne ocrotească pe noi toți copii săi, mulțumind pentru iubirea ei maternă. După ce am servit prânzul am vizitat Salina Cacica, unde ne-am oprit pentru un scurt moment de rugăciune în capela "Sf. Varvara", patroana minerilor. Obosiți, dar cu bucuria în inimi că am fost la Maica Domnului, ne-am întors spre seară acasă unde din nou nu a lipsit tradiționalul program recreativ. În partea de nord a localității Solonețul Nou se afla bisericuța greco-catolică cu hramul "Sf. Nicolae", unde am mers cu mare bucurie sa ne rugăm aceluia care este patronul parohiei noastre.

Un moment deosebit a fost vizita pr. paroh Isidor Dâscă, decan de Bacău, care, în seara zilei de joi, după o oră de adorație, a celebrat sfânta Liturghie, amintindu-le tinerilor necesitatea de a se odihni și recrea, dar și nevoia de a se îngriji de frumusețea sufletelor. Cel mai deosebit moment a avut loc vineri, deoarece am celebrat Calea sfintei cruci în mijlocul naturii, în drum spre localitatea Pleșa. Purtând crucea și meditând patimile Mântuitorului am parcurs acest drum al iubirii cu dorința de a învăța să ne jertfim. Ca semn al iubirii noastre a rămas crucea care a fost amplasată pe deal privind parcă în jos spre drumul parcurs de noi. În drum spre casă întorceam privirea spre crucea care a rămas și va veghea cu brațele întinse din dorința de a ne îmbrățișa și de a ne dărui iubirea.

A consemnat pr. Alfons Zelionca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-18 iulie: Bacău: "Iubire fără frontiere!"


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat