Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Campus "Vara împreună"

În Parohia Iugani, în perioada 13-18 iulie 2009, s-a desfășurat "Vara împreună", cu tema "Sabia din stâncă". Au participat peste 230 de copii de la școala generală, fiind călăuziți de 50 de animatori, coordonați de pr. Fabio Volani și seminariștii iosefini.

Copii au fost împărțiți în opt echipe (mici și mari) cu denumirile: vrăjitorii, arcașii, cavalerii și scutierii.

În tot acest timp petrecut împreună, într-un climat de respect, ascultare și prietenie, copii și animatorii au putut experimenta și dobândi, în același timp, capacitatea de a înlătura sabia egoismului din inimă, care uneori, dacă nu de cele mai multe ori, este mai tare decât o stâncă.

În programul zilnic, s-au putut observa valorile umane și creștine, reflectate de copii, în timpul momentelor de rugăciune, teatru, cateheză, cântece, dansuri și jocuri.

Spiritul de solidaritate a fost trăit de copii și animatori, prin contribuția necondiționată și liberă, oferind un leu, reprezentând echivalentul unei înghețate, renunțând în favoarea copiilor nevoiași, din misiunea diecezană din Kenya, suma adunată a fost de 400 lei. Totodată, la inițiativa animatorilor, copiii, pe tot parcursul săptămânii, au adunat peste 800 de kilograme de hârtie reciclabilă, urmând ca banii obținuți din vânzarea acesteia să fie virați către noua biserică, aflată în fază de construcție.

Au existat și momente sănătoase de relaxare și destindere. Primul moment s-a conturat joi seară în curtea bisericii, după sfânta Liturghie, prin prezența artistului de muzică populară "Fidelis" , din Tămășeni, care a reușit să provoace copiii și tinerii la dans, pe alocuri și câteva persoane în vârstă. Al doilea moment a fost reliefat prin reprezentarea unui scurt moment artistic din partea echipelor mari.

Finalul acestei activități s-a făcut prin prezentarea clasamentului final, însumând adunarea punctelor de la jocuri, punctele obținute pentru disciplină, cât și răspunsurile corecte, la întrebările legate de istoria regelui Arthur (reprezentată prin scenetă) și la cele de cateheză. Apoi a urmat premierea, constând în primirea unui tricou, urmată de o mare Loterie, cu premii oferite de organizatori și de animatori.

Pentru toți animatorii va fi organizată o excursie la cabana Dochia, vineri, 24 iulie.

Duminică, 19 iulie 2009, am trăit un moment deosebit, luând parte împreună cu copii și animatorii la primiția părintelui Ioan Budulai, care a fost hirotonit ca preot pentru Dieceza de Innsbruck, Austria, duminică, 28 iunie 2009.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, pentru aceste clipe minunate petrecute împreună și rămânem cu speranța că, într-o zi, ceea ce am semănat în inimile acestor copii va da roade!

Tinerii din Iugani și seminariștii iosefini

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-18 iulie: Iugani: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat