Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Vara împreună 2009

"Aș vrea să rămân copil pentru totdeauna. Aș vrea să mă joc, să alerg, să prind fluturi, să fiu alintat. Dacă aș putea, l-aș ruga pe Dumnezeu ca mama să rămână mama, tata să rămână tata, să nu devină niciodată bunici. Îmi pare rău că e imposibil să fiu copil mereu. Este nemaipomenit să vezi lumea cu ochi de copil, să descoperi pas cu pas, să înveți să înveți să câștigi, să înveți să pierzi, să conștientizezi că un zâmbet poate valora mai mult decât orice, nimic nu ne costă dacă îl oferim, în schimb în ochii celui ce-l primește valorează foarte mult".

Acestea sunt concluziile câtorva zile de joacă, teatru, cântec, cateheză și voie bună desfășurate în Parohia Buhonca în perioada 6-9 iulie 2009, în cadrul campusului "Vara împreună", campus ce a fost desfășurat sub atenta supraveghere a seminariștilor iosefini împreună cu părintele Fabio, îndrumați îndeaproape de un grup de surori.

Seminariștii, cu acordul părintelui paroh Adrian Iștoc, au dat startul competiției constructive.

Copiii extrem de entuziasmați și de bucuroși, cu spirit competitiv și dorință de distracție, au răspuns afirmativ invitației organizatorilor participând zi de zi la activitățile propuse.

Pentru reușita acestor zile, a vegheat și un grup de tineri din localitate, care au rupt din timpul lor pentru a crea o nuanță de veselie și pentru a împărtăși copiilor din experiența anilor trecuți.

Voia bună, surâsul gingaș al copiilor a sădit în noi speranța de mai bine. Entuziasmul, energia și dorința cu care aceștia s-au implicat au fost vizibile încă de la primele activități întreprinse. Evidențierea spiritului practic a dus la reliefarea talentelor copilașilor, astfel încât am reușit să determinăm și un schimb de experiență între ei. Împreună am cunoscut noi prieteni, am învățat cum ni-i putem alege, am reușit să formăm un tot unitar, un grup unit. Ceea ce noi am realizat nu a luat sfârșit o dată cu încheierea campusului, deoarece suntem conștienți că orice încheiere are un nou început, astfel încât vom încerca să punem în practică cele învățate, să demonstrăm că timpul petrecut împreună a fost eficient. Ce a făcut ca zilele petrecute împreună să capete un caracter de unicitate a fost însuși scopul cu care copiii au pornit la drum și anume învățătura și divertismentul, ce urma să fie concretizat la final.

Trăim cu convingerea că de aceste zile minunate petrecute împreună ne vom aminti cu toți, atât cei mici cât și cei mai mari, deoarece ele și-au pus amprenta în planul spiritual precum și în planul social caracteristic fiecărui participant.

Paul Balint și Mihaela Husaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-9 iulie: Buhonca: Vara împreună 2009


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat