Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coman: Campus "Vara împreună 2009"

Cu ajutorul surorilor "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, care activează în Parohia Coman, și a mai multor animatori, am organizat în satul Coman, în perioada 3-5 iulie 2009, campusul "Vara împreună" cu tema "Sabia din stâncă", care a avut ca scop dezvoltarea cunoștințelor copiilor și totodată apropierea lor de Dumnezeu.

Copii au fost încântați și s-au adunat în număr mare, 120 de copii. Cu ei ne-am întrecut în diferite concursuri sportive, am dansat, am realizat lucrări manuale și ne-am îmbogățit cunoștințele cu cântece noi.

Fiecare zi începea cu două dansuri ca laudă lui Dumnezeu, apoi avea loc piesa de teatru care ne ilustra scene din povestea noastră "Sabia din stâncă" citită pe roluri de animatori, după care urma un moment de cateheză apoi se începeau diferitele activități pe ateliere.

Cei înscriși la campus au fost grupați pe câte patru echipe, fiecare având o culoare distinctă. Prin rotație, fiecare echipă a avut posibilitatea să participe la toate activitățile propuse, adică în timp ce o echipă era la lucru manual, alta era la dansuri, una la jocuri, iar ultima la cântece. La lucru manual am colorat și am pictat, am decupat împreună cu copiii, dar nu în ultimul rând am confecționat brățări și coliere. Dansurile, de asemenea, au fost la înălțime. Jocurile au fost efectuate cu diferite materiale, dar nu putea lipsi magnifica minge de fotbal și cea de volei.

După ce seara ne terminam programul pe ziua respectivă, intram cu copiii în biserică pentru a ne ruga Rozariu și pentru a participa la sfânta Liturghie care era animată cu cântările învățate în timpul zilei la atelierul de cântece.

În cadru a două după-amiezi copii au putut viziona în două părți desenele animat cu povestea campusului. În ultima zi a campusului noi, animatorii, și surorile am căzut de comun acord să organizăm un joc mai complex. Am făcut o hartă a pădurii de lângă satul Coman, iar copiii pornind din patru puncte diferite ale pădurii, ghidându-se după indicii, împreună cu animatorii, au încercat să găsească în mijlocul pădurii comoara ascunsă. Chiar dacă nu a fost ușor de găsit, toți s-au bucurat când au găsit comoara ascunsă în tufiș, dar mai mare le-a fost surpriza să descopere în ea dulciuri și jucării. Copiii au dorit ca această experiență deosebită a campusului să mai continue.

Timpul a fost scurt - doar trei zile - dar în același timp a fost bogat în activități. Surorile și animatorii au reușit să-și atingă scopul: să-i învețe pe cei mici lucruri noi, utile și educative.

Mulțumim părintelui paroh Daniel Cobzaru pentru tot sprijinul acordat.

Iacob Dragoș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 iulie: Coman: Campus "Vara împreună 2009"


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat