Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Deschiderea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu

În comuna Oțeleni, jud. Iași, a avut loc luni, 27 iulie 2009, deschiderea oficială și sfințirea unui nou Centru de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas Iași.

Inaugurarea oficială a Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Oțeleni, al 13-lea centru din cadrul Programului SID, a avut loc în prezența episcopului Petru Gherghel, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iași, a pr. Egidiu Condac și a pr. Marius Adam, directorii Centrului Diecezan Caritas Iași, a părintelui paroh Iosif Gîrleanu, a altor aproximativ 30 de preoți din Dieceza de Iași, a domnului Vasile Diac, primarul comunei Oțeleni, precum și a multor credincioși participanți la această manifestare.

Înființarea acestui Centru de Îngrijire la Domiciliu a pornit de la inițiativa parohiei și a Consiliului Local Oțeleni care au vrut să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, sărace, marginalizate și cu probleme de sănătate. După o perioadă de pregătire, prin bunăvoința lui Dumnezeu și colaborarea oamenilor, s-a ajuns la sfințirea acestui nou Centru de Îngrijiri la Domiciliu. Proiectul își propune să dezvolte și să ofere servicii de îngrijire medicală și asistență socială la domiciliu pentru persoanele vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu, din comuna Oțeleni.

Evenimentul a debutat la ora 11 cu celebrarea sfintei Liturghii. În cuvântul de început adresat celor prezenți, PS Petru Gherghel a subliniat importanța prezenței bunicilor în viața noastră, fiind prezentați ca model sfinții Ioachim și Ana, patronii bisericii din comuna Oțeleni. Liturghia celebrată a doua zi de hram a avut ca predicator pe părintele Aurel Iștoc, în cuvântul său de învățătură subliniind importanța sfinților ca și model al vieții creștine, prezentându-ne aspecte din viața sfinților Ioachim și Ana.

După sfânta Liturghie a urmat ritualul sfințirii Centrului de Îngrijire la Domiciliu Oțeleni, cu binecuvântarea de început a activității de caritate a acestui centru.

În discursurile adresate celor prezenți la inaugurare, PS Petru Gherghel a reamintit chemarea pe care o avem fiecare dintre noi: de a-l sluji pe aproapele, mai ales pe cel aflat în suferință.

Sfinții patroni ai acestei comunități, Ioachim și Ana, părinții sfintei Fecioare Maria și bunicii lui Isus, au dat un exemplu de răbdare și sacrificiu creștin, acceptând în toate momentele vieții voința lui Dumnezeu.

Antonina Dogariu
coordonator executiv al Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"

Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: Oțeleni: Inaugurarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat