Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Baia Mare: Activități ecumenice la INTC 2009

Episcopia Greco-Catolică de Maramureș-Baia Mare va organiza cea de-a XI-a ediție a Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic (INTC) în perioada 22-26 iulie 2009. Sunt așteptați să ia parte peste 2.000 de invitați. Principalul loc al manifestărilor va fi Câmpul Tineretului din Baia Mare, în imediata apropiere a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară.

Părintele Angel Zareczki, responsabilul principal al organizării INTC 2009, afirmă că tinerii care vor lua parte la manifestare "vor putea găsi programe spirituale, culturale, ateliere tehnice, dar în special vor găsi răspunsuri la căutările lor interioare. Vor avea preoți la dispoziția lor pentru asistență spirituală și ierarhi și conducători ai Bisericii le vor putea răspunde direct la anumite chestiuni legate de viața Bisericii și a societății. De asemenea, vor fi prezenți și specialiști în diverse domenii, pregătiți să lămurească diverse nedumeriri ale tinerilor referitoare la viață, familie sau droguri, probleme cu care se confruntă societatea de astăzi".

La INTC 2009 sunt invitați să participe și tineri aparținând altor culte decât celui catolic.

Referitor la ecumenism, părintele Angel susține: "Nu poți să ai un dialog cu altul diferit de tine, decât dacă întâi nu te cunoști bine pe tine. Ecumenismul se manifestă în rândul tinerilor pe două nivele. Vorbim în primul rând de un nivel practic care apare prin anumite mișcări de tineret sau asociații care, reunind tineri de mai multe confesiuni, practică ecumenismul fără să-l teoretizeze. În al doilea rând, avem de-a face cu ecumenismul teoretic care e mai puțin prezent în lumea tinerilor și a Bisericii, în care tinerii se implică foarte puțin, pentru că ei preferă să trăiască ecumenismul, nu să-l teoretizeze. Vom avea și la INTC activități ecumenice, toți tinerii din Baia Mare sunt invitați la acest eveniment fie ei catolici, ortodocși, protestanți sau neoprotestanți. Aceștia vor putea participa împreună la rugăciuni comune tip teze, unde vor putea intra în dialog cunoscându-se unii pe alții".

Biroul de organizare INTC 2009
www.intc2009.com

* * *

Baia Mare: Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC)


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat