Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Conferință de presă în problema catedralei

Arhiepiscopia Romano-Catolică București organizează o conferință de presă joi, 2 iulie 2009, începând cu orele 11:30, la sediul din str. General Berthelot, 19. Conferința va fi prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, și va analiza problema recentei hotărâri negative în problema complexului "Cathedral Plaza" de lângă catedrala "Sf. Iosif".

Redăm textul integral al anunțului publicat de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Romano-Catolică București.

* * *

Bisericii Catolice i-a fost blocat accesul la dreptate

La sfârșitul săptămânii trecute mafia imobiliară împreună cu completul de judecată al Curții de Apel Ploiești au blocat accesul la dreptate al Bisericii Catolice, permițând continuarea lucrărilor la construcția auto-intitulată Cathedral Plaza.

În fața acestei mari nedreptăți Arhiepiscopia Romano-Catolică de București dorește să aducă în fața opiniei publice în cadrul unei conferințe de presă următoarele:

1. Cei trei judecători ai Curții de Apel Ploiești au răsturnat trei ani de soluții corecte, în favoarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, dând câștig de cauză mafiei imobiliare.

2. Cathedral Plaza prezintă un adevărat pericol public pentru construcțiile din apropierea ei, dar și pentru viața oamenilor. Un incendiu asemănător cu cel de lângă Biserica Armeanească sau un eventual cutremur ar avea efecte mult mai devastatoare asupra catedralei "Sfântul Iosif", datorită spațiului mult mai restrâns. Pericolul este public, dar răspunderea trebuie să fie personală.

3. Lipsa de reacție a autorităților la numeroasele cereri trimise. Președintelui Traian Băsescu i-au fost adresate 14 petiții directe, începând cu luna aprilie 2006, care au rămas fără răspunsuri, în pofida "atacurilor" președintelui la grupurile de interese din mafia imobiliară.

Pentru a detalia aceste subiecte, vă invităm mâine, 2 iulie 2009, la conferința de presă organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică, începând cu ora 11.30, la sediul său din str. General Berthelot, nr. 19.

Conferința de presă va fi onorată de prezența Înaltpreasfințitului Mons. dr. Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați Biroul de Presă al ARCB, tel. 0742/752552 sau e-mail birouldepresa@arcb.ro.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat