Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iulie

"A început Anul Sfintei Preoții" este motoul care deschide prima copertă a numărului din iulie 2009 al revistei "Lumina creștinului", anul XX, nr. 7 (235), cu o imagine de la hirotonirile de preoți din catedrala nouă din Iași.

La pagina 2 continuă reflecțiile dedicate apostolului Paul (partea a XXIII-a). Mesajul terezian poate fi găsit la aceeași pagină.

Scrisoarea pastorală "Anul Sfintei Preoții", semnată de PS Petru Gherghel, poate fi citită în paginile 3-4.

Secțiunea "A început Anul Sfintei Preoții" începe la pagina 5 cu un articol "Lăsați-vă cuceriți pe deplin de Cristos", centrat pe lansarea Anului Sfintei Preoții, la Vatican, pentru întreaga Biserică Catolică, dar și la Iași, pentru Biserica locală.

"Noi lucrători în secerișul Domnului" este titlul unui amplu reportaj în paginile 6-7 de la hirotonirea a 21 de preoți în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, prin impunerea mâinilor arhiepiscopului Francisco-Javier Lozano, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova. Pagina 8 cuprinde câteva impresii ale noilor preoți.

S-a încheiat, la 29 iunie, în solemnitatea Sfinților Petru și Paul, Anul Sfântului Paul, ocazionat de împlinirea a 2000 de ani de la nașterea sa. Pagina 9 găzduiește un articol de sinteză a acestui eveniment din Biserica Catolică.

Pagina 10 oferă cititorilor articolul "Un «da» total spus lui Cristos", dedicat depunerii de voturi perpetue din 2 iunie de către zece surori în cadrul Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". În aceeași pagină, pe coloana din dreapta, găsim rubrica "E bine de știut", despre catolicii americani și preoții italieni.

Secțiunea "Istorie" a acestui număr oferă la pagina 11, intitulată "Figuri ilustre" prezentarea câtorva aspecte din viața părintelui Wilhelm Clofanda.

Secțiunea "Mesajul sfinților" propune articolul "De la Euharistie la slujirea aproapelui", cu prezentarea a cinci figuri de sfinți, canonizați de papa la sfârșitul lunii aprilie.

La pagina 13, la secțiunea "Anul Sfintei Preoții", articolul "Preotul astăzi" propune spre lecturare câteva gânduri dedicate Preoției și preoților.

"Iubirea se construiește" este titlul articolului propus la secțiunea "Pentru familii" la pagina 14.

Paginile dedicate celor mici, continuă cu un nou fragment din povestea "Prizonierul corsarului" la pagina 15 și cu un articol dedicat "Sărbătorii Copiilor" de la Gherăești, la pagina 16.

Tinerilor li se propune la pagina 17 reflecția "Invidia. Relația deformată cu binele aproapelui", iar pagina 18 cuprinde informații despre apropiata Întâlnire Națională a Tineretului Catolic de la Baia Mare din 22-26 iulie.

Pagina 19 propune reflecția "?i-e foame", iar la coloana "Tablete spirituale" găsim textul "Viața are gust!"

Frânturi din viața misionarilor din Coasta de Fildeș sunt ilustrate de articolul "Vom veni și noi să ne închinăm", din pagina 20.

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimentele petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

"Apa - izvorul vieții și al sănătății" este titlul articolului din pagina 24 la secțiunea "În apărarea sănătății".

Poșta redacției vine cu noi răspunsuri la pagina 25.

Noutățile editoriale pot fi citite la pagina 26. Continuă concursul "Citești și câștigi", cu noi premii și o nouă întrebare.

Rebusul și criptograma pot fi găsite, ca de obicei, la pagina 27. În partea de jos a paginii sunt trecute parohiile care au mai contribuit la susținerea Editurii "Presa Bună".

Pe ultima copertă a revistei se găsesc diverse imagini de la evenimentele petrecute în Dieceza de Iași în lunile mai și iunie.

O serie de alte articole pot fi citite și pe sit la secțiunea "Bibliotecă/Publicații".

Vă dorim "Lectură plăcută"!

Ovidiu Bișog


 


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat