Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Jubileul celor 25 ani de Preoție

"În tine, Doamne, am nădăjduit și nu voi regreta în veci!" Sub acest moto s-a sărbătorit la Roma jubileul celor 25 de ani de Preoție ai părintelui Isidor Iacovici, capelan al românilor catolici din Cetatea Eternă. Sărbătoarea jubiliară a avut loc în ziua de 29 iunie 2009, solemnitatea Sfinții Apostoli Petru și Paul, și a fost un omagiu adus sacramentului Preoției.

Celebrarea jubileului de argint, 25 de ani de slujire a lui Dumnezeu în Biserică, s-a concentrat în jurul sfintei Liturghii. Prima celebrare euharistică a avut loc la biserica din Grotte Celoni (Casilina). La finalul sfintei Liturghii, pr. Iulian Faraoanu a mulțumit părintelui Isidor pentru anii de apostolat în via Domnului și a invitat comunitatea să rămână strâns unită în jurul păstorului și să se roage pentru el. De asemenea, a subliniat coincidența fericită, a sărbătoririi jubileului în Anul Sfintei Preoții, deschis recent de Sfântul Părinte papa.

Liturghia a doua, cea de la biserica "Sf. Vitalie" (ora 16.00) a fost prezidată de Excelența sa Ioan Robu, arhiepiscop de București. Alături de el, au concelebrat Mons. Anton Lucaci și alți preoți aflați la Roma. Momentul artistic de la încheierea celebrării și cuvântul adresat de un reprezentant al enoriașilor au dorit să elogieze preoția și activitatea părintelui sărbătorit.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. Isidor Iacovici a ținut un discurs de mulțumire. Gândul de recunoștință a fost îndreptat către Dumnezeu și persoanele care l-au însoțit în toți anii de trăire a sublimei vocații preoțești.

Cuvintele imprimate pe iconița distribuită credincioșilor, "Ce-i voi da în schimb Domnului, pentru binele pe care mi l-a făcut", au rămas un îndemn la o atitudine corespunzătoare în fața tezaurului sfintei Preoții și a tuturor darurilor dumnezeiești.

Pr. Iulian Faraoanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie: Roma: Jubileul celor 25 ani de Preoție


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat