Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campusul "Vara împreună" 2009

Surorile din cadrul Congregației "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, comunitatea din Târgu-Ocna, împreună cu tinerii membrii și simpatizanți ai Acțiunii Catolice, în perioada 25-27 iunie 2009, au organizat campusul "Vara Împreună 2009", pentru copiii Parohiei romano-catolice din localitate.

Tema campusului din acest an a pornit de la cunoscutul desen animat "Sabia din stâncă". Activitățile s-au desfășurat în curtea și în clădirea mănăstirii surorilor din Târgu Ocna. Surorile au fost ajutate de 15 dintre noi, membrii și simpatizanți ai Acțiunii Catolice, care pe parcursul anului, ne-am pregătit pentru acest campus, participând la diferite cursuri de formare. Spre surprinderea noastră, deși s-au înscris la parohie pentru campus numai 22 de copii, s-au prezentat 69 de copii. Împreună am simțit din plin bucuria vacanței.

Încă din prima zi, participanții au fost interesați de toate activitățile la care au luat parte, învățând lucruri noi și folositoare. Ca și program zilnic în toate cele trei zile s-a început cu "Rugăciunea", urmată de citirea pe roluri a scenetei "Sabia din stâncă" și aprofundarea fragmentului citit, concluzionându-se cu cateheza.

Copiii au fost apoi împărțiți în cinci grupe pe categorii de vârstă și repartizați prin rotație la cele cinci ateliere: muzică-dans, cântece, brățări, jocuri și lucru manual. A urmat o pauză de prânz după care se continua până seara, ziua încheindu-se cu participarea la rugăciunea rozariului și sfânta Liturghie în biserică.

Dorința copiilor de a povesti despre trăirile lor, lipsa de atenție și de timp din partea adulților în fața nevoilor copiilor, ne-a determinat să introducem în cadrul campusului un nou atelier: "Te ascult" care a avut ca activitate să realizeze "Cea mai frumoasă scrisoare din viața mea". Animatorii care dețin cunoștințe minime de psihologie și capacitate de prudență și confidențialitate, rând pe rând, au ascultat și notat povestirile personale ale copiilor, contribuind cu un moment de atenție la fericirea lor...

Mulți dintre copii nu vor uita a doua zi a campusului deoarece pentru cei mai mulți urcarea, pe jos, pe Muntele Măgura a fost o premieră. Drumul, deși anevoios, însoțit de meditarea drumului parcurs de Isus pe Golgota, a devenit mai puțin obositor. Sus pe munte au fost continuate activitățile s-au concretizat în concursuri sportive și jocuri.

Bineînțeles, nu putea lipsi vizionarea desenului animat "Sabia din stâncă". Copiii s-au amuzat cu plăcere de situațiile din film și au încercat prin comportamentul personajelor să distingă binele de rău, adică să asculte de cei mari și de Dumnezeu.

Jocurile, dansul, muzica și muncile manuale, condimentate cu multă voie bună și educație religioasă, au constituit rețeta de succes a celui mai reușit campus de până acum din Parohia romano-catolică Târgu-Ocna.

Lucia Palău, animator

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Târgu Ocna: Campusul Vara împreună 2009
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat