Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Campusul "Vara împreună" 2009

Deja devenită o tradiție, "Vara împreună" a fost trăită din plin și anul acesta de copiii din clasele I-IV, în perioada 22-26 iunie 2009, urmând ca în săptămâna 29 iunie - 4 iulie 2009, activitatea să fie reluată cu cei din clasele V-VIII.

Activitatea organizată de "Iosefinii lui Murialdo" s-a desfășurat, la școala nr. 7, lucru ce nu s-ar fi putut realiza fără aportul doamnei directoare Ecaterina Popa, care a pus la dispoziția participanților atât terenurile sportive cât și sălile de clasă și de sport.

În ciuda vremii nefavorabile și a instabilității ei, au participat peste 100 de copii din orașul Roman, indiferent de religie sau etnie, ei fiind îndrumați, călăuziți și animați de un grup numeros de tineri, în număr de 60, care au reușit să-și însușească atribuțiile și calitățile pe care trebuie să le posede un animator; de asemenea au dăruit copiilor, timpul, performanțele și serviciile lor, în mod gratuit, necondiționat și liber. Alături de animatorii lor, copiii s-au putut bucura din plin, pe tot parcursul săptămânii, venind și luând parte la toate activitățile ce cuprinde activitatea "Vara împreună".

Copiii au fost împărțiți în patru grupe cu denumirile: vrăjitorii, arcașii, cavalerii și scutierii. În programul zilnic au fost cuprinse momentele de joacă, teatru, dansuri, cântece și cateheză. Jocul este o parte integrantă, fundamentală și indispensabilă pentru creșterea și dezvoltarea copilului. În timpul jocului, copiii și-au putut extrage propria personalitate adevărată, ceea ce sunt ei cu adevărat. Totodată, copiii și-au mărit spiritul de sacrificiu, spiritul de echipă, gustul efortului, capacitatea de inițiativă și asumarea riscului.

A fost pusă în scenă, prin reprezentarea teatrală, viața și istoria personajului principal, regele Arthur, piesă reprezentată de un grup de tineri foarte talentați, care s-au pregătit cu multă dăruire, fapt confirmat de aplauzele și interesul copiilor din timpul și după terminarea fiecărei piese.

De asemenea copiii au luat parte la momente de cateheză, momente de dansuri și multe cântece frumoase destinate vârstei lor. Tema din acest an are un conținut extrem de sugestiv, încât întreaga activitate s-a desfășurat asupra dobândirii capacității de a scoate sabia egoismului din inima noastră, care de cele mai multe ori este asemenea unei stânci, în care domnește egoismul, răutatea și alte trăsături negative ale omului.

Sâmbătă, a avut loc o loterie, cu multe premii frumoase puse în joc, a avut loc premierea, constând în primirea unui tricou și reprezentarea unui moment artistic din partea fiecărei echipe.

Sâmbătă, 4 iulie 2009, la sfârșitul "Verii împreună", începând cu ora 20.00, va fi un concert susținut de DJ Dan Ene.

Începând de joi, 25 iunie 2009, până la sfârșitul lunii iulie, în fiecare joi, se va organiza "Vara împreună" pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 15-30 de ani. Vor fi șapte zile de relaxare, de prietenie, de cunoaștere, de distracție sănătoasă, pentru a încerca să trăim mai bine. În program vor fi campionate-concursuri-turnee de: fotbal, volei, șah, remmy, baschet, tenis de masă, dansuri populare, filme, momente de formare și o excursie la cabana Dochia (30 iulie). Pentru cei înscriși la cel puțin un campionat sau turneu, pot participa la o loterie.

Duminică 26 iulie 2009, va avea loc sfânta Liturghie de încheiere, finalele sportive, premierea și loteria.

Paul Balint
 


lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat