Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Petricica: Campus "Vara împreună 2009"

În perioada 15-17 aprilie, în localitatea Petricica - filiala Parohiei Coman - 44 de copii s-au bucurat de activitățile estive din cadrul campusului "Vara împreună 2009" organizat de către Surorile "Slujitoarele Precuratei" de Parma - comunitatea din Coman - împreună cu tinerii din Coman și o parte din membrii Acțiunii Catolice de la Târgu Ocna, la invitația părintelui paroh Daniel Cobzaru.

Campusul a fost desfășurat în incinta școlii din satul Petricica - filiala Parohiei Coman - și a avut ca temă povestea "Sabia din stâncă".

Obiectivele acestui campus au urmărit implicarea copiilor din clasele I-VIII în activități estive, distractive și educative precum: muzică, piese de teatru, jocuri, lucru manual, cateheze, cântece și drumeții.

Participanții au fost împărțiți pe grupe de vârstă, facilitând astfel munca animatorilor, care au pregătit copiilor activități și jocuri pe categorii de vârstă și în funcție de capacitățile lor de înțelegere.

În prima zi am făcut cunoștință cu copiii prin intermediul unor activități de cunoaștere plăcute atât nouă, animatorilor, cât și copiilor. Am organizat patru ateliere pentru fiecare activitate a campusului, astfel încât fiecare grupă, pe rând, s-a putut bucura de muzică, jocuri, cântece, lucru manual.

A doua zi am organizat o drumeție și un picnic pe dealurile din împrejurimile satului Petricica, unde au fost continuate activitățile, prin jocuri și cântece. Peisajul parcă rupt din basme și bucuria copiilor ne-au încântat atât de mult încât am reușit să transmitem multe mesaje educative.

A treia zi, s-a adăugat vizionarea filmului "Sabia din stâncă" - cu ajutorul căruia s-a reluat firul povestirii cu același nume, expusă prin sceneta prezentată de noi, animatorii, în cinci episoade, în timpul primelor două zile. Copiii s-au amuzat mai întâi de situațiile comice din poveste iar apoi au încercat să facă diferența între personajele bune și rele, învățând pentru viitorul lor să se ferească de pericole.

Campusul de la Petricica a însemnat o experiență unică. Atât copiii, cât și animatorii și surorile, au petrecut aici trei zile deosebite cu o încărcătură sufletească puternică, cu momente de distracție, educație și învățătură creștină, care s-a resimțit în toate activitățile desfășurate.

La îndemnul "Lăsați pe copii să vină la mine!" - pe care Isus l-a practicat în trecut și este și astăzi de actualitate - prin intermediul Campusului "Vara împreună" surorile de la Coman au încercat apropierea copiilor de biserică și de morala și învățătura creștină.

Copii au fost încântați de buna desfășurare a campusului, au profitat din plin de atenția acordata și au răspuns activ la orice activitate nouă.

Acesta a fost primul campus din anul acesta. Activitatea estivă a surorilor, împreună cu noi, animatorii, va continua cu campusul de la Târgu Ocna în perioada 25-27 iunie și cu cel de la Coman la începutul lunii iulie.

Lucia Palău, animator
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat