Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Focșani: Procesiune solemnă cu preasfântul sacrament

Pe străzile orașului Focșani a avut loc duminică, 14 iunie 2009, după sfânta Liturghie de la ora 11.00, procesiunea solemnă cu preasfântul sacrament. La procesiune au participat aproximativ 250 de persoane.

Procesiunea a început în jurul orei 12.00 și s-a desfășurat pe străzile care înconjoară biserica parohială: strada Cuza Vodă, apoi strada Republicii, strada Moldovei, strada Mr. Gh. Șonțu și revenire pe strada Cuza Vodă. Isus prezent în sfânta Împărtășanie a fost purtat pe străzile orașului însoțit fiind de credincioșii din oraș, dar și din localitățile dimprejur. Am avut bucuria și plăcerea de a avea alături de noi atât în timpul sfintei Liturghii cât și a procesiunii fanfara militară din orașul Focșani. Sfânta taină a fost purtată în procesiune de către pr. Mihai Budău, paroh și decan. Au fost prezenți și numeroși copii care au aruncat cu petale de flori prin locurile pe unde avea să treacă Isus prezent în sfânta ostie.

Cu această ocazie au fost făcute rugăciuni atât pentru cei prezenți, cât și pentru cei care locuiesc în Focșani, pentru ca binecuvântarea și harul lui Dumnezeu să fie peste toți.

Chiar în această duminică, a XI-a de peste an, la lecturile sfinte au fost cuvintele Mântuitorului despre sămânța pe care o aruncă semănătorul; și fie că e noapte, fie că e zi, ea crește. S-a dorit ca această manifestare a credinței să fie o mică sămânță care să încolțească în sufletul creștinilor din Focșani și să dea roade bogate. Și așa cum cei care au participat la procesiune l-au urmat pe Isus, tot așa rugăciunea noastră să ne facă să-l urmăm pe Isus. Sămânța este cuvântul lui Dumnezeu, semănătorul este Cristos, iar noi suntem pământul. Isus este prezent printre noi și ne împarte binecuvântarea sa, iar aceste momente de comuniune și de rugăciune să fie asemenea seminței care crește și dă rod.

Cu această ocazie, la sfârșitul procesiunii, părintele paroh a ținut să mulțumească tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea în condiții bune a acestui eveniment în cinstea lui Isus: autorităților, poliției, jandarmilor, fanfarei militare și tuturor oamenilor de bine care s-au alăturat rugăciunii.

La sfârșitul sfintei Liturghii și a procesiunii părintele paroh a oferit binecuvântarea pentru cei care au participat, dar și pentru toți locuitorii orașului Focșani.

Pr. Daniel-Nicu Butacu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 iunie: Focșani: Procesiune solemnă cu preasfântul sacrament


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat