Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sf. Cruce": Mandatul ministranților

În Parohia "Sfânta Cruce" din Bacău, s-a desfășurat un moment deosebit duminică, 14 iunie 2009: 18 copii au ales să devină în mod oficial ministranți în cadrul sfintei Liturghii de la ora 12.00, prezidată de pr. Andrei Coceangă, responsabil al Oficiului pentru Vocații în Dieceza de Iași.

Acest moment a fost prefațat de o pregătire mai îndelungată a ministranților cu privire la natura slujirii pe care sunt chemați să o desfășoare în Biserică. De asemenea, acest eveniment a reprezentat și o bună ocazie pentru a inaugura noile veșminte care au fost confecționate pentru ei.

A fost o sărbătoare pe care cei 18 ministranți au trăit-o din plin. Totul a început cu o procesiune solemnă din casa parohială. Cei mai mulți dintre ei s-au implicat activ în celebrare: au proclamat lecturile, au adus daruri la sfântul altar și, mai ales, au îndeplinit cu multe emoții slujirea lor de ministranți.

La predică, pr. Andrei le-a amintit copiilor, în general, și ministranților, în particular, că ei sunt privilegiații lui Isus, că Isus vrea să fie prietenul lor și că le cere și lor să devină "cei mai buni prieteni ai săi".

După predică, fiecare pe rând a răspuns "prezent" atunci când au fost prezentați. În momentul în care pr. Andrei i-a întrebat: "Vreți cu adevărat să vă angajați public și să fiți martorii Domnului și să-l slujiți cu toate capacitățile voastre?", ministranții au răspuns într-un glas: "Da! Vreau!" Ca un gest simbolic, după sfințirea hainelor, ministranții au urcat în prezbiteriu, în locurile pregătite special pentru dânșii.

Sperăm ca și acest moment să le deschidă inima cât mai multor copii pentru a răspunde afirmativ chemării Domnului de a-l urma într-un chip deosebit pe calea preoției.

Pr. Vasile Petrișor

(Mai multe despre eveniment: www.sfantacrucebacau.ro)


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat