Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Trei noi cărți

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Dumnezeu și lumea. A crede și a trăi în epoca contemporană. O convorbire cu Peter Seewald, scrisă de card. Joseph Ratzinger (papa Benedict al XVI-lea), tradusă din limba germană de prof. Tudor Soroceanu. Cartea apare în colecția "Creștinism în contemporaneitate", în format 14x20 cm, conține 528 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 25 lei.

Cartea de față reprezintă un amplu interviu realizat de ziaristul german Peter Seewald cu cardinalul Joseph Ratzinger, actualmente papa Benedict al XVI-lea, pe atunci prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței.

Apărută mai întâi în Germania, în anul 2000, această lucrare vede acum lumina tiparului în limba română la Editura "Sapientia" a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași. Într-un fel, această carte este o continuare a cărții Sarea pământului. Creștinismul și Biserica Catolică la cumpăna dintre milenii, publicată, de asemenea, de Editura "Sapientia" în anul 2006. Ambele volume au fost traduse din germană de prof. Tudor Soroceanu.

Cartea este structurată pe trei capitole: "Despre Dumnezeu", "Despre Isus Cristos", și "Despre Biserică"; iar răspunsurile cardinalului Ratzinger sunt surprinzător de naturale și lipsite de orice formalism. Cititorul își poate forma o imagine corectă și reală despre persoana și gândirea noului papă, care nu ocolește răspunsurile directe și delicate. Se remarcă tonul jurnalistic deosebit al lui Peter Seewald, care personalizează întrebările, astfel încât fiecare cititor se regăsește în paginile acestui volum. Lucrarea de față este deosebit de utilă și pentru faptul că oferă cititorului o radiografie complexă a credinței actuale a Bisericii Catolice.

Se poate afirma că multitudinea întrebărilor și varietatea răspunsurilor se pot constitui într-un veritabil "catehism" pentru omul de azi, care îl conduce la o familiarizare cu credința catolică. Această carte deosebită nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui, fiind accesibilă tuturor celor interesați de cunoașterea realității Bisericii Catolice și de modul în care se prezintă ea la începutul noului mileniu.

*

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții: Luna iunie, luna Inimii preasfinte a lui Isus, scrisă de pr. Claudiu Dumea. Cartea apare în colecția "Omiletică", în format 14x20 cm, conține 200 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 15 lei.

Cartea este scrisă de cunoscutul autor de spiritualitate, pr. Claudiu Dumea, profesor de teologie liturgică la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași. A fost concepută pentru a fi un ajutor liturgic pentru cei care vor să cinstească Inima preasfântă a Mântuitorului în luna iunie.

Ea se deschide cu o serie de meditații care evidențiază trăsăturile esențiale ale vieții creștine; trăsături care își au izvorul tocmai în misterul de nepătruns al inimii de carne a lui Isus, inimă în care umanitatea și dumnezeirea sa se împletesc armonios

Partea a doua reunește o serie de 30 de modele de celebrare a cuvântului lui Dumnezeu cu referire la momentele principale ale Noului Testament în care se vorbește despre lucrările mântuitoare ale lui Isus în istoria neamului omenesc.

Fiecare celebrare este structurată după cum urmează: lectura biblică, meditația și rugăciunea credincioșilor. În funcție de tema aleasă, elementele principale ale celebrării scot în relief diferitele fațete ale misterului la care tema face trimitere. Din acest punct de vedere, remarcăm bogăția de informații, diversitatea izvoarelor consultate și caracterul concis, precis al exprimării, menit să sporească claritatea ideilor exprimate.

Cartea poate fi folosită direct în biserică cu prilejul celebrărilor dedicate Inimii preasfinte; de asemenea, ea poate fi folosită și de toți cei care vor să-și adâncească devoțiunea lor către Inima Mântuitorului, străpunsă pentru mântuirea noastră.

*

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții: Autostima. Dacă nu te iubești pe tine însuți, cine te va iubi? scrisă de Maria Cristina Strocchi, și tradusă în limba română de sr. Bernadeta Ciobanu. Cartea apare în colecția "Catehetică", în format 14x20 cm, conține 112 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 14 lei.

Acest volum este tradus din limba italiană de sr. Bernadeta Ciobanu și răspunde problemei întâlnite îndeosebi în rândul adolescenților și al tinerilor; aceea a construirii unei personalități echilibrate, mature și sănătoase. Aceasta se realizează în primul rând prin autostimă, care nu trebuie confundată cu o atitudine de superioritate

Autostima reprezintă o formă de relație sănătoasă cu propria persoană, reprezintă iubirea de sine care ne ajută să ne relaționăm bine cu noi înșine, cu Dumnezeu și cu aproapele. Ea poate fi învățată prin mijloace și tehnici simple, propuse spre învățare de acest manual. Cartea este structurată în patru părți: tehnici pentru mărirea autostimei; tehnici pentru a favoriza acceptarea de sine; tehnici pentru a învăța să analizăm și să depășim sentimentele de vinovăție; tehnici de comunicare asertivă. Aceste capitole sunt însoțite de exerciții practice, grafice și tabele construite după principiul "Gândește bine și te vei simți mai bine".

Ne exprimăm convingerea că această carte îi va ajuta pe cei cărora le este destinată - în primul rând, tinerii - să depășească toate dificultățile inerente creșterii și dezvoltării personalității.

Andrei Dumitrescu

* * *

Dumnezeu și lumea. A crede și a trăi în epoca contemporană. O convorbire cu Peter Seewald
Joseph Cardinal Ratzinger (Papa Benedict al XVI-lea), Ed. "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-49-5, 14x20 cm, 528 p., 25 lei

Luna iunie, luna Inimii preasfinte a lui Isus
Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-55-6, 14x20 cm, 200 p., 15 lei

Autostima. Dacă nu te iubești pe tine însuți, cine te va iubi?
Maria Cristina Strocchi, Ed. "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-51-8, 14x20 cm, 112 p., 14 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat