Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut Almanahul Presa Bună 2009

Cea de-a șaptesprezecea ediție a Almanahului Presa Bună oferă cititorilor, ca și edițiile precedente, informații, reportaje, interviuri folositoare zidirii vieții spirituale. Materialele preiau sau sintetizează cele mai importante evenimente ale anului 2008.

Materialele de pe paginile acestui Almanah în mare măsură au fost publicate pe situl Episcopiei de Iași (www.ercis.ro).

În anul 2008 credincioșii au fost orientați spre Sfânta Scriptură, fiind călăuziți, în special de scrierile sfântului Paul. La cronica externă, printre evenimentele din viața Bisericii, anul 2008, poate fi amintit în primul rând deschiderea Anului Paulin (28 iunie 2008 - 29 iunie 2009), caracterizat de o serie de evenimente liturgice, culturale și ecumenice, precum și de diferite inițiative pastorale și sociale, toate inspirate de spiritualitatea paulină. Alte momente importante ale anului 2008 au fost: convocarea Celei de-a XII-a Adunări Generale a Episcopilor (Vatican, 5-26 octombrie), a 90-a aniversare a Institutului Pontifical Oriental, Cel de-al 49-lea Congres Euharistic Internațional, Cea de-a XXIII-a Zi Mondială a Tineretului, desfășurată la Sydney (Australia), vizita Sfântului Părinte în Statele Unite ale Americii, în Franța, alegerea noului superior al Ordinului Iezuit, în persoana pr. Adolfo Nicolas, administrarea sfântului Mir în comunitățile de români din străinătate.

La cronica internă putem vorbi în primul rând de seria de pelerinaje prilejuite de întoarcerea acasă a fericitului Ieremia Valahul, culminând cu așezarea moaștelor sale în sanctuarul diecezan din Onești, dedicat lui. Sfințirile de biserici (Bijghir, Cleja "Sfântul Marcu", Horgești, Roman "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Săbăoani), de capele, altare sau case, sfințirile de preoți, vizitele pastorale, Ziua Tineretului (Bacău "Sfântul Nicolae"), Sărbătoarea Copiilor (Izvoare), pelerinajele la Fatima, Lourdes, Țara Sfântă, Cacica și Sighetu Marmației au reprezentat o altă serie de evenimente desfășurate de-a lungul anului 2008, și care au reprezentat pentru creștinii din Moldova reale momente de apropiere față de Dumnezeu și față de aproapele.

Cei care au lucrat la redactarea Almanahului sunt bucuroși că pot să ofere cititorilor aceste pagini și se roagă ca toate articolele din această publicație să contribuie la întărirea în speranța că aceia care și-au încredințat viețile în mâinile lui Dumnezeu nu vor fi părăsiți.

Liviu Crișmaru

* * *

Almanahul Presa Bună 2009
Ed. "Presa Bună", 2009, 14x21 cm, 398 p., 15 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat