Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Missio canonica

La Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a avut loc sâmbătă, 6 iunie 2009, întâlnirea profesorilor de religie romano-catolică din zona Iași în vederea primirii binecuvântării și conferirii Missio canonica pentru anul școlar 2009-2010.

La această întâlnire s-au prezentat 14 profesori din zona Iași, respectiv județele Iași și Vaslui, profesori care predau disciplina religie romano-catolică și activează în parohiile din această zonă: Iași, Horlești, Hălăucești, Răducăneni, Oțeleni, Butea, Bălțați, Iugani, Pașcani, Luncași, Mogoșești-Siret, Fărcășeni, Huși.

Comisia care a coordonat discuțiile și care a analizat portofoliile pregătite de profesori a fost alcătuită din: Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan și pr. conf. dr. Iosif Enășoae, inspector școlar zonal. Preasfințitul Aurel Percă a salutat grupul de profesori prezenți și a mulțumit pentru activitatea desfășurată, pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute în anul școlar în curs, în mod deosebit cele de la olimpiadele de religie.

După momentul de rugăciune a urmat o meditație alcătuită și condusă de profesori cu titlul: "Cum să fim sfinți / 6 iunie - Sfântul Norbert". În partea a doua pr. Iosif Bisoc a fost moderatorul discuțiilor referitoare la activitatea didactică și educativă, la problemele întâmpinate, la realizări și reușite, cât și cele referitoare la conținuturile materialelor bibliografice ce urmează a fi puse pe masa de lucru a tuturor profesorilor de religie romano-catolică din Dieceza de Iași. Discuțiile purtate au avut caracter cordial și au vizat aspectul constructiv al punctelor analizate.

La sfârșitul întâlnirii profesorii au primit Missio canonica și încurajarea de a colabora în continuare la creșterea și educarea copiilor, atât în cadrul activităților școlare, cât și extrașcolare.

Prof. Fulvina Blînda


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat