Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Întâlnire formativă

"Încrederea" este tema de reflecție pentru toți tinerii interesați, sâmbătă, 13 iunie 2009, între orele 15.00 și 18.00, la Gherăești, în cadrul întâlnirii formative lunare pentru tineri, organizată de Surorile Campostrini.

"Încrederea este o dimensiune fundamentală pentru fiecare dintre noi. Avem nevoie de relații de încredere, de încredere în noi înșine și în cei din jurul nostru. Avem nevoie ca alții să se încreadă și să creadă în noi. Deseori în relațiile pe care le instaurăm, încrederea este un element fragil, care pare că se construiește ușor și că se destramă la prima greutate, la prima neînțelegere. Diminuează atunci când nu obținem imediat ceea ce dorim, când ne simțim singuri, când avem un eșec etc. Se reaprinde atunci când vedem partea pozitivă a lucrurilor, când simțim că cineva ne susține și este alături de noi, când învățăm să acceptăm aspectele mai puțin plăcute ale vieții și să apreciem ceea ce avem gustând din plin fiecare clipă, fie ea pozitivă sau negativă. Încrederea este o dimensiune ce nu se oprește în bariera egoismului și individualismului și nici în manevrarea celorlalți după nevoile noastre interioare mai mult sau mai puțin conștiente. Ea depășește frica de a rămâne singuri, deoarece ne învață ca noi înșine să fim alături de noi, îngrijindu-ne de lumea noastră interioară; ne învață să fim alături de ceilalți și să respectăm libertatea fiecăruia așa cum noi avem nevoie de respect și de libertate. E strâns legată de voință, de cunoașterea de sine, de optimism, de ordine interioară, de alegere, alegerea de a fi noi protagoniștii vieții noastre și ai fiecărui moment pe care îl trăim.

Dar în ce mod putem construi toate acestea înăuntrul nostru? Avem încredere în noi înșine și în cei din jurul nostru? Știm să o manifestăm? Ce putem face pentru ca această dimensiune să fie constantă în viața noastră și să crească din ce în ce mai mult?".

Sr. Anișoara Șandru

* * *

Surorile Campostrini
Strada Cobzaru, 21
617205-Gherăești, Neamț
e-mail: gheraesti@campostrini.it
tel: 0233/746480


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat