Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Congresul Internațional de Medicină și Credință

Academia Oamenilor de Știință din România și Asociația Internațională de Medicină și Călătorie "Ernest M. Ungureanu" au organizat, în perioada 3-5 iunie 2009, Congresul Internațional de Medicină și Credință. Conferințele au fost susținute la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iași, în limbile română, engleză și franceză. La deschiderea evenimentului a fost prezent și PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Printre invitați s-au numărat episcopul dr. Marcelo Sanchez Sorondo, cancelar al Academiei Pontificale de Științe, pr. dr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, dr. Vasile Isan, rectorul Universității "Al.I. Cuza" din Iași, dr. Vasile Cândea, președintele Academiei Oamenilor de Știință din România, dr. Viorica E. Ungureanu, președintele Asociației Internaționale de Medicină și Călătorie "Ernest M. Ungureanu", dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Gr.T. Popa" din Iași și președintele Colegiului Medicilor din România, PS Calinic Botoșăneanul, episcop vicar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dr. Florian Popa, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, dr. Chris Wiltsher, membru al Societății Europene de Știință și Teologie din Londra, Marea Britanie, dr. Walter Pasini, directorul Centrului de Colaborare al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Medicina Călătoriei din Rimini, Italia, dr. Caius Traian Dragomir, membru al Academiei de Științe Medicale din România, și alți experți din țară și din străinătate.

Conferințele au prezentat teme de actualitate cu privire la rolul științelor medicale și al credinței în societatea contemporană. Congresul a cuprins și câteva evenimente sociale, precum concertul cvartetului "Giocoso" și întâlnirea participanților la Casa Universitarilor de miercuri, 3 iunie, și prezentarea unui stand de carte joi, 4 iunie.

Florin Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3-5 iunie: Iași: Congresul Internațional de Medicină și Credință


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat