Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Profesiune perpetuă

Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot au trăit marți, 2 iunie 2009, bucuria dăruirii de sine lui Dumnezeu pentru totdeauna prin profesiunea voturilor perpetue a zece surori. Celebrarea a avut loc în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, în prezența PS Petru Gherghel, a PS Aurel Percă și a PS Anton Coșa.

Surorile care au oferit lui Dumnezeu întreaga lor viață ca o ofranda de bună mireasmă în Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" sunt: sr. Mariana Prisecaru din Trebeș, care activează în Parohia Bălțați, sr. Mihaela Pădurariu din Văleni, care activează la Centrul Diecezan Caritas, sr. Florența Jitaru din Valea-Mare, care activează la Episcopia din Chișinău, sr. Veronica Olaru din Berzunți, care activează la Seminarul Teologic din Iași, sr. Maria Mihaela Laslău din Pustiana, care activează la Seminarul Teologic din Iași, sr. Alina Ignat din Pustiana, care activează la Colegiul "Santa Maria dell Anima" din Roma, sr. Monica Fabian din Ciugheș, care activează în Parohia Săbăoani, sr. Maricica Sorina Lupaș din Ciugheș, care activează în Parohia Faraoani, sr. Maria Magdalena Paliștan din Ciugheș, care activează la Casa "Buna Vestire" din Barați și sr. Maria Simon din Șcheia, care activează la Grădinița "Sfânta Familie" din Gherăești.

Așa cum a spus și episcopul Aurel Percă în timpul omiliei, "este un moment intens de har și de bucurie acela pe care îl trăim astăzi la această celebrare a voturilor perpetue, un har și o bucurie care ating nu numai inimile acestor surori, dar și inimile tuturor care le suntem aproape cu admirația, afecțiunea și rugăciunea. Într-adevăr, plină de bucurie în a aduce mulțumire este însăși Biserica noastră locală, care recunoaște în viața consacrată unul din darurile cele mai prețioase pe care Domnul i le dăruiește fără încetare".

Preasfințitul a sugerat trei angajamente concrete, care vor trebui să însoțească surorile pe parcursul vieții consacrate:

1. "Angajarea la rugăciune, rugăciunea continuă și meditarea cuvântului, rugăciune și meditație care purifică și transformă astfel încât să vă deschideți în fiecare zi tot mai mult la acea cunoaștere a iubirii lui Cristos pe care Duhul Sfânt vrea să v-o dea.

2. Angajarea de a trăi în slujirea Bisericii, care este fundamental pentru a realiza vocația și misiunea voastră. Să fiți cu alte cuvinte un adevărat dar de iubire făcut Bisericii. Ceea ce vine din cer, se întoarce în cer, ca apa. Darurile vin de la Dumnezeu, trec prin aproapele nostru și se întorc din nou la Dumnezeu.

3. Angajarea la sfințenie care este angajare la creștere în virtutea teologală a iubirii; într-adevăr, iubirea face prezentă în noi iubirea cu care însuși Dumnezeu iubește. Sunteți chemate să faceți Biserica rodnică în sfințenie, așa cum a făcut-o preacurata Fecioară Maria".

Sr. Valeria Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 iunie: Bacău: Profesiunea perpetuă a 10 surori în cadrul Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat