Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru apostolatul rugăciunii 2010

Publicăm Intențiile pe care Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea le-a încredințat Apostolatului Rugăciunii pentru anul 2010.

Ianuarie
Tinerii și mijloacele de comunicare socială
Intenția generală: Pentru ca tinerii să știe să folosească mijloacele moderne de comunicare socială pentru creșterea lor personală și pentru a se pregăti mai bine pentru a sluji societatea.
Unitatea între creștini
Intenția misionară: Pentru ca fiecare credincios în Cristos să conștientizeze faptul că unitatea dintre toți creștinii constituie o condiție pentru a vesti mai eficient evanghelia.

Februarie
Oamenii de știință
Intenția generală: Pentru toți oamenii de știință și oamenii de cultură, pentru ca, prin căutarea sinceră a adevărului, să poată ajunge la cunoașterea singurului Dumnezeu adevărat.
Identitatea misionară a Bisericii
Intenția misionară: Pentru ca Biserica, fiind conștientă de propria identitate misionară, să se străduiască să-l urmeze cu fidelitate pe Cristos și să proclame evanghelia sa la toate popoarele.

Martie
Economia mondială
Intenția generală: Pentru ca economia mondială să fie gestionată după criterii de dreptate și de echitate, ținând cont de cerințele reale ale popoarelor, mai ales ale celor mai sărace.
Bisericile din Africa
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile din Africa să fie semn și instrument de reconciliere și de dreptate în fiecare regiune a acestui continent.

Aprilie
Fundamentalismul și extremismul
Intenția generală: Pentru ca oricărei impulsionări către fundamentalism și către extremism să i se opună respectul constant, toleranța și dialogul dintre toți credincioșii.
Creștinii persecutați
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii persecutați din cauza evangheliei, fiind sprijiniți de Duhul Sfânt, să persevereze în mărturisirea cu fidelitate a iubirii lui Dumnezeu pentru întreaga omenire.

Mai
Traficul uman
Intenția generală: Pentru ca să se pună capăt comerțului trist și nedrept cu ființe umane care din nefericire implică milioane de femei și copii.
Preoții, persoanele consacrate și laicii implicați
Intenția misionară: Pentru ca miniștrii ordinați, călugării, călugărițele și laicii implicați în apostolat să știe să insufle entuziasmul misionar în comunitățile care le-au fost încredințate.

Iunie
Respectul față de viața umană
Intenția generală: Pentru ca fiecare instituție națională și supranațională să se implice în garantarea respectului față de viața umană, de la concepere până la încheierea sa naturală.
Bisericile din Asia
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile din Asia, care constituie "o mică turmă" în mijlocul populațiilor necreștine, să știe să comunice evanghelia și să dea mărturie cu bucurie despre adeziunea lor la Cristos.

Iulie
Dreptate în alegerile guvernanților
Intenția generală: Pentru ca în toate națiunile lumii alegerile guvernanților să se desfășoare în spirit de dreptate, transparență și onestitate, respectând deciziile libere ale cetățenilor
O cultură urbană a dreptății, a solidarității și a păcii
Intenția misionară: Pentru ca toți creștinii să se implice în a oferi pretutindeni, mai ales în marile centre urbane, o contribuție validă la promovarea culturii, a dreptății, a solidarității și a păcii.

August
Cei fără loc de muncă și cei fără locuință

Intenția generală: Pentru ca toți cei fără loc de muncă, cei fără locuință și cei care trăiesc în situații grave de necesitate să găsească înțelegere și primire și să fie ajutați în mod concret să depășească dificultățile lor.
Cei discriminați, înfometați, emigrați
Intenția misionară: Pentru ca Biserica să fie "casa" tuturor, pregătită să-și deschidă porțile pentru cei care sunt constrânși de discriminări rasiale și religioase, de foame și de războaie să emigreze în alte țări.

Septembrie
Cuvântul lui Dumnezeu, semn de dezvoltare socială

Intenția generală: Pentru ca în regiunile mai puțin dezvoltate ale lumii vestirea cuvântului lui Dumnezeu să reînnoiască inimile persoanelor, încurajându-le să fie protagoniste ale unui progres social autentic.
Terminarea războaielor
Intenția misionară: Pentru ca, deschizând inima către iubire, să se pună capăt atâtor războaie și conflictelor care însângerează lumea.

Octombrie
Universitățile catolice
Intenția generală: Pentru ca universitățile catolice să devină din ce în ce mai mult locuri unde, datorită luminii evangheliei, să fie posibilă experimentarea unității armonioase care există între credință și rațiune.
Ziua Misionară Mondială
Intenția misionară: Pentru ca Ziua Mondială a Misiunilor să fie ocazie pentru a înțelege că misiunea de a-l vesti pe Cristos este o slujire necesară și inevitabilă pe care Biserica este chemată să o desfășoare în favoarea omenirii.

Noiembrie
Drogați și victime ale oricărei forme de dependență
Intenția generală: Pentru ca toți cei care sunt victime ale drogurilor și ale oricărei alte forme de dependență să găsească, datorită sprijinului oferit de comunitatea creștină, forța de a-și schimba radical viața, prin puterea lui Dumnezeu Mântuitorul.
Misiunea continentală în America Latină
Intenția misionară: Pentru ca Bisericile din America Latină să continue misiunea propusă de episcopii lor, inserând-o în îndatorirea misionară universală a poporului lui Dumnezeu.

Decembrie
Experiența durerii personale să-i ajute pe cei suferinzi
Intenția generală: Pentru ca experiența suferinței să fie ocazie pentru a înțelege situațiile de disconfort și de durere în care trăiesc persoanele singure, bolnavii și bătrânii și să-i stimuleze pe toți să meargă în întâmpinarea lor cu generozitate.
A deschide porțile înaintea lui Cristos
Intenția misionară: Pentru ca popoarele pământului să deschidă porțile înaintea lui Cristos și a evangheliei sale de pace, fraternitate și dreptate.

Din Vatican, 31 decembrie 2008

Benedict al XVI-lea
(Agenzia Fides, 3 februarie 2009,
http://www.fides.org/aree/news/newsdet.php?idnews=28341&lan=ita)

Traducere de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat