Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria și Itinerarul iubirii Maicii Domnului

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria, scrisă de pr. dr. Ugo Vanni, SJ, profesor de exegeza Noului Testament la Institutul Biblic Pontifical din Roma și la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma. Cartea este tradusă de pr. dr. Mihai Pătrașcu și apare în colecția "Studii biblice", în format 14x20 cm, conține 176 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 14 lei.

De origine argentiniană, pr. dr. Ugo Vanni, SJ (născut în 1929) este laureat în literatură clasică la Universitatea de Stat din Roma și în științe biblice la Institutul Biblic Pontifical din Roma. A predat pentru mulți ani exegeza Noului Testament la Institutul Biblic Pontifical din Roma și la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, iar actualmente este director spiritual la Colegiul "Capranica" din Roma. Este autorul a 25 de cărți și a numeroase articole de specialitate, dedicate îndeosebi literaturii pauline și apocaliptice din Noul Testament.

Apărut pentru prima oară în Italia, la Brescia, în anul 1979 cu titlul "Apocalisse. Una assemblea liturgica interpreta la storia", prezentul volum este tradus acum și în limba română de pr. dr. Mihai Pătrașcu, profesor de drept canonic la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași. Conținutul este structurat în trei părți: partea I - "Semnificația literară și teologică"; partea a II-a - "Structura și conținutul cărții" și partea a III-a - "Apocalipsul în viața creștină: exemple de actualizare".

Lucrarea nu-și propune să prezinte o rezolvare definitivă a problemelor de introducere în înțelegerea Apocalipsului, ci vrea să fie doar un ghid pentru aprecierea corectă a mesajului biblic. Volumul este redactat sub forma unui curs introductiv de analiză critică plecând de la textul biblic.

Autorul intenționează ca prin acest studiu să-i facă pe cititori să învețe ceva mai mult cu privire la cuvântul lui Dumnezeu și, entuziasmându-se pentru el, să se simtă încurajați să-l aprofundeze și să-l asimileze în viața lor.

*

Editura "Sapientia" anunță reeditarea cărții Itinerarul iubirii Maicii Domnului, scrisă de pr. Anton Dancă. Este publicată în colecția "Spiritualitate" și apare în format 14x20 cm, conține 322 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 14 lei.

Cine se apropie de Cristos nu poate să nu o contemple și pe preasfânta Fecioară Maria. Nu pentru că ea este inseparabilă de biografia lui Isus, ci pentru că în ea începe mântuirea pe care el ne-a adus-o și pentru că ea merită toată atenția și venerația noastră.

Autorul acestei cărți, pr. Anton Dancă, a fost director spiritual la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași și este cunoscut pentru bogata sa activitate publicistică. Cartea de față pune problema cinstirii adevărate a Fecioarei Maria în zilele noastre, și caută tocmai să ne dea un răspuns la o asemenea problemă, indicându-ne un "itinerar de iubire", mai precis "itinerarul iubirii Maicii Domnului", pe care îl abordează în mod obiectiv și metodic. Astfel, ea vrea să pună cititorul în condiția de a o cunoaște și venera pe Fecioara Maria cu inimă sinceră și de a-l pune pe același "itinerar", pentru a ajunge la o iubire profundă a lui Isus.

Paginile acestei cărți, pline de parfumul "iubirii", se citesc cu mare emoție. Citind această carte, care se adaugă la miile de cărți scrise despre Fecioara Maria, suntem conduși să contemplăm o minunată panoramă: ochii noștri se umplu de priveliști încântătoare și aproape instinctiv îi închidem, pentru a ne bucura mai intim, cu o participare sufletească intensă, de minunățiile acestei făpturi care ne învață cum ne putem apropia mai mult de Cristos.

Andrei Dumitrescu

* * *

Itinerarul iubirii Maicii Domnului
Anton Dancă, Ed. "Sapientia", 2004, ISBN: 973-8474-38-8, 14x20 cm, 322 p., 14 lei (preț nou)

Apocalipsul. O adunare liturgică interpretează istoria
Ugo Vanni, Ed. "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-32-7, 14x20 cm, 178 p., 14 lei


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat