Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Târgul Voluntariatului

În cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, în perioada 15-17 mai 2009, a avut loc la București Târgul Voluntariatului, organizat de "Pro Vobis" și Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Centrul Diecezan Caritas Iași a derulat mai multe proiecte în cadrul programului Tineret în Acțiune, atât în anul 2007, cât și în anul 2008, fapt pentru care, în urma unei selecții, a fost una din organizațiile invitate să participe la aceasta acțiune.

Centrul Diecezan Caritas Iași este o organizație care face voluntariatul cunoscut și înțeles corect, acceptat și recunoscut, ca o abordare alternativă pentru soluționarea problemelor comunității.

Viziunea noastră este cea a unei societăți românești în care fiecare persoană își aduce în mod voluntar contribuția la dezvoltarea comunității în care trăiește, fie oferindu-și timpul, cunoștințele, energia, deprinderile, talentele sau experiența, fie sprijinind financiar inițiativele voluntare din cadrul comunității. Aspirăm la o societate în care implicarea într-o activitate de voluntariat în beneficiul comunității reprezintă o parte acceptată și apreciată a existenței fiecărei persoane și în armonie cu celelalte angajamente ale sale față de familie, educație, muncă și recreare.

Evenimentul propriu-zis s-a desfășurat în Parcul Cișmigiu, la 16 mai 2009, unde au fost prezente 40 de organizații care au avut posibilitatea să-și facă cunoscută activitatea, atât prin prezentarea de materiale ilustrative (afișe, pliante, broșuri, fotografii etc.) cât și prin oferirea directă de informații celor interesați - în zona foișor/buturuga a fost punctul de informare iar standurile au fost expuse pe aleea principală.

Centrul Diecezan Caritas Iași a fost reprezentat de două programe ale asociației, respectiv Centrul de Inserție Socio-Profesională pentru Tineri în Dificultate și Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", care au derulat proiecte în cadrul acestui program de finanțare.

Un moment de mare impact la acest târg a fost realizarea unui flash-mob, la ora 14.00, unde toate persoanele care erau prezente în parc la acea oră, inclusiv reprezentanții organizațiilor participante la târg, s-au ținut de mână, rămânând în poziție de statuie timp de două minute, după care, toți cei implicați au strigat într-un glas: "Fii voluntar!"

Unul din rezultatele finale ale acestei acțiuni a fost editarea unui catalog al organizațiilor și proiectelor de voluntariat, în paginile căruia au fost descrise și activitatea Centrului Diecezan Caritas Iași și, implicit, proiectul selectat de către ANPCDEFP - "Construim împreună, partajând diferențele a două culturi diferite".

Realizarea acestui târg a fost o oportunitate pentru organizații și asociații nu numai de a-și face cunoscută activitatea, ci mai ales de a crea legături în vederea unei colaborări ulterioare, pentru a atinge același scop comun - concretizarea ideii de schimbare.

Oana Gușă,
psiholog
Centrul de Inserție Socio-Profesională
pentru Tineri în Dificultate,
Centrul Diecezan Caritas Iași

Andrei Ioniță
asistent social
Centrul de Plasament "Sfântul Iosif",
Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat