Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Suceava: Sfințirea statuii și a piațetei dedicate Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea

Cu ocazia hramului comunității romano-catolice din Suceava - "Sf. Ioan Nepomuk" -, a avut loc duminică, 17 mai 2009, sfințirea statuii și a piațetei dedicate Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea. Evenimentul s-a voit a fi o încheiere a seriei de manifestări ce au avut loc în România cu ocazia împlinirii a 10 ani de la vizita istorică a papei în România și prin care creștinii romano-catolici din Suceava, și nu numai, au dorit să aducă un pios omagiu celui care mai bine de un sfert de secol a fost în fruntea Bisericii Catolice.

În cuvântul de deschidere, pr. Ștefan Babiaș, decan de Bucovina, a salutat prezența la acest eveniment a PS Petru Gherghel, a preoților invitați, a autorităților locale reprezentate de Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava, Longher Ghervazen, deputat, și a credincioșilor care au voit să arate și prin prezența lor prețuirea și recunoștința pe care o poartă fostului Suveran Pontif.

Părintele decan a ținut să sublinieze că aniversarea unui deceniu de la vizita papei în România constituie un prilej de evocare a personalității sale deosebite, a credinței sale în Cristos, Răscumpărătorul omului, credință care a fost mereu reînnoită de apropierea pontifului de sfânta Fecioară Maria, căreia i-a încredințat întreg ministerul său pastoral.

Preasfințitul Petru Gherghel, referindu-se la statuia și piațeta papei din centrul Sucevei, a spus că, o dată în plus, Ioan Paul al II-lea va rămâne prezent în amintirea tuturor. "Mă bucur astăzi, aici, în ziua hramului acestei comunități parohiale, să celebrăm un asemenea moment și să-l întâlnim aici, în spirit, pe Sfântul Părinte. Mă bucur că el rămâne în amintirea noastră și va sta aici. Sfântul Părinte papa Ioan Paul al II-lea a fost informat de nenumărate ori despre România, despre Bucovina, despre Cacica și gândul lui s-a îndreptat des aici. Un vis al său se împlinește astăzi intrând în Bucovina, în Suceava, îndreptându-se spre Cacica, acolo unde este Maica Domnului, cea care ne unește pe toți: catolici, ortodocși, români, polonezi, ucraineni, credincioși de toate confesiunile".

Îl rugăm pe Sfântul Părinte ca din ceruri, din casa tatălui, să vegheze și să binecuvânteze orașul nostru, Bucovina, dieceza noastră și întreaga țară.

Fotografiile 1-13 de la albumul foto au fost făcute de Oana Șlemco, fotoreporter la publicația Crai nou din Suceava.

Pr. Petru Bișog

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 mai: Suceava: Sfințirea statuii și a piațetei dedicate Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea

* * *

* * *


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat