Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlniri pentru tineri

Sâmbătă, 16 mai 2009, la sediul Congregației "Iosefinii lui Murialdo" va avea loc cea de a doua întâlnire pentru animatorii de la "Vara împreună". Programul zilei se va desfășura de la ora 9.00 până la ora 15.00 și prevede, pe lângă momentele de rugăciune și formare, diverse activități practice de animație, jocuri, cateheză, cântece, dansuri și ateliere de lucru manual. Formația muzicală "Fidelis" va acompania activitățile printr-un program de muzică populară moldovenească. La sfârșitul întâlnirii fiecare grup parohial prezent va primi o mapă conținând materialul necesar pentru o bună desfășurare a activităților estivale pentru copii.

Duminică, 17 mai, la biserica "Inima Neprihănită a Mariei", la ora 18.00, se va celebra hramul Congregației "Iosefinii lui Murialdo" în cinstea sfântului Leonard Murialdo. Liturghia va fi prezidată de către pr. Felix Roca, responsabilul diecezan pentru pastorația tinerilor. Vor urma momente de petrecere sănătoasă la sediul congregației. Cu această ocazie vor fi premiați câștigătorii campionatului de tenis de masă, recent desfășurat la Oratoriu "Sf. Leonard Murialdo", în cadrul Clubului de Tenis de Masă, de puțin timp constituit, și care numără aproape 50 de persoane. O altă premieră va fi pentru seminariștii liceeni iosefini, care au participat la "Concursul Murialdo".

Sâmbată și duminică, 23-24 mai, Oratoriul "Sf. Leonard Murialdo" din Roman va fi gazda echipei de fotbal de la oratoriul omonim de la Popești Leordeni (București). O echipă formată din jucători din cele patru parohii din Roman va disputa un meci de fotbal cu echipa oaspete, sâmbătă, 23 mai, la ora 15.00. În luna iulie, echipa romașcană se va deplasa la Popești Leordeni pentru a juca returul și, în același timp, pentru o vizită de înfrățire sportivă.

Sâmbătă, 23 mai, printr-o inițiativă comună a părinților iosefini și a celor patru parohii din Roman va avea loc prima întâlnire a adolescenților romașcani (băieți și fete) din clasa a VIII-a. Scopul acestei întâlniri este acela de a-i cunoaște mai bine pe acești adolescenți, a se cunoaște mai bine între ei, a le prezenta inițiativele parohiale și comune, a-i îndemna la participarea activă la viața parohială și, în sfârșit, a-i ajuta în trecerea lor de la școala generală la liceu, transfer care nu este întotdeaun ușor și lipsit de pericole. Programul se va desfășura de la ora 9.00 până la ora 12.00, tot la sediul Congregației "Iosefinii lui Murialdo".

În aceeași zi, de la ora 10.00 până la ora 24.00, la biserica "Fericitul Ieremia" va avea loc o manifestare complexă pentru tineri jurnaliști și iubitori ai presei, coordonată de redacția "Pași spre fericire", pentru a marca Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale și a aniversa apariția nr. 50 a revistei parohiei gazdă. Vor fi prezenți invitați speciali și tineri din mai multe parohii ale diecezei.

Duminică, 24 mai, sunt așteptați la sediul Congregației "Iosefinii lui Murialdo" jucătorii echipelor de fotbal din Sagna, Gherăești, Săbăoani și Iugani, care s-au clasat pe primele patru locuri în cadrul turneului de fotbal "Sf. Leonard Murialdo", disputat în zilele 15-17 aprilie, la Roman. Pentru ei va fi pregătit un moment de prietenie și un grătar oferit de comunitatea iosefină.

Sâmbătă, 30 mai, urmând deja tradiția existentă, toți tinerii romașcani sunt invitați la Veghea Rusaliilor, care va avea loc în acest an în curtea casei Surorilor Dorotee, începând cu ora 21.00. Organizatori ai acestui eveniment vor fi: frații Capucini, surorile Dorotee, părinții iosefini și Parohia "Isus, bunul Păstor".

Pr. Fabio Volani


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat