Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: www.pfib.ro și www.youtube.com/pfibacau

Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău a lansat, la 8 mai 2009, în ziua comemorării Fericitului Ieremia, un nou sit, www.pfib.ro, și un canal de prezentare pe YouTube, www.youtube.com/pfibacau, care își propun să faciliteze cunoașterea acestei parohii, să ofere diferite informații și materiale educațional-religioase și despre activitățile desfășurate în comunitate.

"La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu..." (In 1,1)

Acest Cuvânt venit în lume pentru a ne învăța și călăuzi pașii spre Dumnezeu ne-a adunat în Biserică și zi de zi ne învață prin cuvintele sale pline de putere și înțelepciune.

Acest cuvânt este modul prin care creăm relații între noi oamenii și între noi și Dumnezeu. Omul s-a folosit și se folosește în continuare de acest mijloc de comunicare, iar astăzi acest cuvânt este din ce în ce mai mult folosit prin intermediul noilor tehnologii, ale mass-mediei. Internetul este din ce în ce mai mult un loc în care ne putem întâlni, este un loc în care distanțele sunt înlăturate.

Conștienți de rolul pe care îl joacă astăzi internetul în viața noastră, am decis ca și parohia noastră, "Fericitul Ieremia" din Bacău, să profite de acest mijloc de comunicare și de întâlnire.

După cum vedem și simțim, în viața noastră atât de agitată, fiecare își caută fericirea și împlinirea pe toate planurile. Ce sunt acestea? Sunt reușitele noastre, ale celor dragi nouă, ale comunității din care facem parte. Pe situl parohiei "Fericitul Ieremia", o parohie care dorim să rămână mereu tânără, dorim să prezentăm, inițiativele, activitățile, iar acestea să fie încurajate și susținute.

8 mai este ziua patronului parohiei noastre, fericitul Ieremia, iar duminică, 10 mai, vom sărbători solemn hramul parohiei. E un moment în care ne bucurăm și-i mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care ni le-a oferit prin intermediul fericitului nostru, Ieremia. Cu această ocazie, anul acesta, 2009, facem încă un pas către dumneavoastră, membrii acestei parohii, dar și către alte persoane interesate de viața parohiei noastre, prin inaugurarea sitului și canalului parohiei, www.pfib.ro și www.youtube.com/pfibacau.

Situl are un meniu complex, cu opțiunile structurate în șase categorii: "prezentare", "organizații", "actualitate", "Fericitul Ieremia", "spiritualitate" și "utile". Pe pagina de start, descoperiți legături către sfântul și ziua liturgică, către canalul paralel YouTube unde e prezentată parohia noastră și totodată anunțurile, programul liturgic și catehetic din parohie.

În primele două secțiuni puteți afla informații despre: istoricul comunității, așezarea în Bacău a parohiei noastre, cu hărți detaliate pe străzi, statistici, preoții care au activat sau activează în comunitate, seminariștii, ministranții, viața consacrată și organizațiile din parohia noastră (Acțiunea Catolică, Scout și ADS).

La secțiunea "actualitate" veți fi ținuți la zi cu evenimentele desfășurate în parohie, prin știrile și bineînțeles, prin bogatul album foto.

Veți descoperi apoi în secțiunea "Fericitul Ieremia" multe informații, rugăciuni și cântece, în diferite formate, despre patronul parohiei noastre.

După secțiunea "spiritualitate", unde dorim să oferim cât mai multă hrană pentru sufletele noastre, în secțiunea "utile" veți descoperi o carte de oaspeți, unde vă puteți exprima sugestiile și părerile în legătură cu situl, apoi veți găsi diferite cărți și obiecte religioase în rubrica librăriei. Puteți descoperi tot aici pagina siturilor recomandate și secțiunea "chat" unde pot dialoga între ei cei care vizitează situl în același timp la un moment dat. Există și posibilitatea de publicitate prin intermediul sitului nostru, în secțiunea destinată acesteia.

Astăzi dăm start unui sit al cărui proiect a început de câteva luni bune, dar suntem conștienți că nu putem considera niciodată că un asemenea sit este terminat. De aceea avem nevoie de susținerea dumneavoastră pe diferite planuri, mai ales prin articole, sugestii, fotografii, pentru a face acest sit să fie actualizat și cât mai bogat.

Situl comunității "Fericitul Ieremia", www.pfib.ro, își propune să oglindească viața comunității, oferind diverse informații despre comunitatea romano-catolică "Fericitul Ieremia" din Bacău, o mică tentativă de reunire a celor de aproape și de departe care fac parte din comunitatea noastră, un instrument care să ne amintească cine suntem și care sunt valorile noastre. Pentru aceasta, situl evidențiază, în principal, prezentarea cât mai detaliată și cât se poate de actualizată a evenimentelor eclezial-comunitare din parohia noastră. Prin situl www.pfib.ro și canalul www.youtube.com/pfibacau, sperăm că vă vom capta mai mult atenția și că ne veți susține. Fiecare contribuție, cât de mică, este importantă pentru noi.

Situl se adresează celor care, prin mulțimea de oferte, caută "altceva", ceva care-i poate apropia mai mult unul de celălalt, care-i poate apropia mai mult de Dumnezeu. Cei din străinătate, destul de mulți din parohia noastră, care sunt doar cu gândul acasă, dorim să-i aducem "mai aproape" de noi.

Totul însă are un singur scop: proclamarea cuvântului lui Dumnezeu, acel Cuvânt venit între noi, capabil să-l facă pe om fericit în această viață cât mai ales în viața de dincolo.

Mai multe amănunte veți putea afla vizitând acest nou sit.

Să dea Domnul ca acest mijloc de comunicare sa fie cât mai rodnic!

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat