Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași (Caritas): Cursuri de formare

Centrul Diecezan Caritas Iași, prin Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu", începând cu anul 2007 este acreditat ca și furnizor de formare profesională pentru calificarea "Îngrijitoare bătrâni la domiciliu", iar începând cu luna aprilie 2009, pentru calificarea "Îngrijitoare bolnavi la domiciliu".
 

În anul 2008, prin cursurile organizate, 35 de persoane au primit calificarea de "Îngrijitoare bătrâni la domiciliu", diplomă recunoscută de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației și Învățământului. Din numărul total de persoane formate, șapte au fost angajate în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, iar 22 de persoane au fost formate cu sprijinul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Vrancea pentru Asociația "Familia Kolping" Ploscuțeni.

"Îngrijitoarea de bătrâni la domiciliu" se ocupă în principal cu asigurarea confortului bătrânului asistat, asistarea alimentației și administrarea alimentelor acestuia, acordarea îngrijirilor igienice, mobilizarea și transportul, supravegherea stării de sănătate, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, acordarea primului ajutor, gestionarea resurselor alocate, asigurarea condițiilor igienico-sanitare, precum și completarea fișei de îngrijiri a persoanei asistate.

"Îngrijitoarea de bolnavi la domiciliu" se ocupă în principal cu acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată, acordarea primului ajutor persoanei asistate, asigurarea confortului bolnavului asistat, asistarea alimentației și administrarea medicamentelor, mobilizarea și transportul bolnavului asistat, mobilizarea și transportul persoanelor asistate imobilizate, respectarea și aplicarea prescripțiilor medicale, supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate.

Centrul Diecezan Caritas Iași organizează cursuri periodic. Cursurile încep în momentul în care se constituie o grupă de minim zece persoane. Persoanele interesate se pot adresa Biroului de Coordonare Diecezană al Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu".

Antonina Dogariu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat