Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Aniversarul Grădiniței "Surorile Providenței"

Într-o atmosferă de sărbătoare și bucurie, la Grădinița "Surorile Providenței" din Iași s-au amintit sâmbătă, 30 mai 2009, cei zece ani de la deschiderea grădiniței. Au fost invitați copiii și părinții care au trecut prin grădinița surorilor și mare a fost bucuria de a revedea copiii din prima generație. A fost prezentă și maica generală, sr. Ester Leghisa, care a venit de la Roma cu această ocazie, precum și surorile care au activat aici încă de la început, acum fiind în alte comunități (Chișinău, Adjudeni).

În mărturiile de viață pe care doi părinți și doi copii le-au dat, s-a evidențiat aprecierea și recunoștința tuturor pentru educația primită în această instituție, dar mai ales pentru legătura sufletească care a rămas vie și până în acest moment. A urmat un scurt moment de rugăciune în care cei prezenți au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în acest timp, pentru tot binele care s-a realizat cu ajutorul lui, cerându-i în continuare protecția și binecuvântarea sa. Copiii, prin nevinovăția și sinceritatea lor, au reușit să-i facă pe toți să-și îndrepte sufletele către cer.

Serbarea de sfârșit de an școlar a avut ca temă "Miracolul seminței", dorind ca și prin intermediul ei să împărtășim speranța: acolo unde se seamănă cu dărnicie și constanță roadele nu vor întârzia să apară. Povestea unei semințe care ajunge o floare minunată și care la rândul ei își împrăștie semințele este și povestea Grădiniței "Surorile Providenței". Aici dorim să oferim copiilor un loc plăcut, atrăgător, care să le provoace gustul noilor descoperiri, al noilor prietenii. Atenția educativă cu care înconjurăm copiii poate să fie din plin ilustrată prin fraza fondatorului nostru, sfântul Alois Scrosoppi: "Consideră acești copii ca fiind încredințați ție de Dumnezeu. Iubește-i ca pe lumina ochilor".

La sfârșitul serbării copiii din grupa pregătitoare au primit diplomele de absolvire și pălăriuțele de absolvenți, anticipând parcă timpul studenției!

Expoziția de fotografii și momentul fratern care a încheiat ziua festivă au fost apreciate de toți părinții.

Mulțumim tuturor celor care colaborează la această operă educativă și ne dorim ca toți cei care vor trece prin grădinița noastră să îți amintească cu plăcere de anii trăiți aici.

Sr. Viviana Radu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Iași: Aniversarul Grădiniței "Surorile Providenței"

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

Montaje video realizate pentru YouTube de Ovidiu Bișog


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat