Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Brăila: Animare misionară

Câțiva membri ai Asociației Misionare "Inimă de Mamă" (AMIM), îndrumați și însoțiți de pr. Pavel Chelaru, de pr. Isidor Mârț, director adjunct al Centrului Misionar Diecezan Iași și de sr. Cecilia Mârț, au participat în perioada 27-28 mai 2009 la o animare misionară în Parohia "Adormirea Maicii Domnului'' din Brăila, unde s-au întâlnit cu membrii grupului din această localitate, cu care colaborează din anul 2000, dar pe care nu-i întâlniseră personal niciodată.

Întemeietoarea grupului din Brăila este sr. Cecilia Mârț, care încă înainte de înființarea AMIM îi îndemna pe credincioși să se roage pentru misionari și îi învăța să alcătuiască buchete spirituale.

Sub îndrumarea pr. Ciprian Andrei, vicar în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Brăila, activitatea grupului s-a îmbogățit și s-a diversificat cuprinzând, pe lângă rugăciunile individuale, întruniri lunare și rugăciuni colective.

Cele două grupuri au dorit să se întâlnească pentru a se cunoaște, pentru a se ruga împreună și a-și împărtăși sentimentele, experiența, idealurile.

Membrii AMIM Tomești - Iași au găsit în Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Brăila un grup bine închegat de adevărate inimi de mamă calde, generoase, disponibile, gata să ofere cu iubire misionarilor și credincioșilor din misiuni o parte din timpul și bunurile lor pentru a contribui la răspândirea împărăției lui Cristos.

După ce și-au deschis inimile și au înțeles că merg pe același drum, animați de aceleași idealuri, membrii celor două grupuri s-au rugat rozariul împreună cu credincioșii din parohie și au participat la sfânta Liturghie concelebrată de pr. Isidor Mârț, pr. Pavel Chelaru și pr. Ciprian Andrei.

După sfânta Liturghie, au fost invitați cu toții la Casa Bunului Samaritean, unde au vizionat filme documentare prezentate de pr. Isidor Mârț (venit recent din Kenya, Misiunea Maikona) care le-a vorbit despre lipsurile materiale, dar și despre bogăția sufletească a locuitorilor din misiuni, despre marea lor bucurie de a-l cunoaște pe Cristos, de a-i aduce slavă lui Dumnezeu, despre felul în care se practică între ei iubirea față de aproapele.

A fost un schimb de experiență bogat, s-au dezbătut și proiecte de viitor pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să le ducem la îndeplinire.

 

 
 

Eugenia Grosu


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat