Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Două noi cărți

Editura "Sapientia" anunță apariția cărții Humanae vitae între actualitate și provocare: un răspuns modern la o problemă multiseculară, coordonată de pr. dr. Iosif Enășoae. Este publicată în colecția "Teologie" și apare în format 17x24 cm, conține 180 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 20 lei.

Volumul este coordonat de pr. conf. univ. dr. Iosif Enășoae, profesor la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al I. Cuza" din Iași și reunește lucrările Simpozionului Humanae vitae între actualitatea și provocare.

Acest simpozion a fost organizat de Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității "Al. I. Cuza" din Iași în colaborare cu Institutul Teologic Franciscan din Roman, sub egida Episcopiei Romano-Catolice Iași, cu ocazia împlinirii a patru decenii de când Papa Paul al VI-lea a promulgat scrisoarea enciclică Humanae vitae (25 iulie 1968), referitoare la tema vieții umane și la reglementarea nașterilor.

Importanța enciclicei a fost subliniată de toți cei care au conferențiat, ei analizând enciclica sub raport doctrinar, magisterial, etic, antropologic, juridic. Acest simpozion înseamnă pentru Biserica noastră locală un moment de reflecție și de atenție pentru cupluri, oferind rodul anilor de cercetare atât pe plan antropologic și etic, cât și pe plan științific, în ceea ce privește procrearea responsabilă.

Simpozionul se înscrie în seria evenimentelor care au comemorat cei 40 de ani ai acestui document, și dorește să-i arate importanța, să-i dezvăluie actualitatea și să-i indice rolul profetic.

*

Editura "Sapientia" anunță reeditarea cărții După natură. Metoda Billings scrisă de Anna Cappella. Este tradusă în limba română de Asociația "Familia și viața" din Roman, coordonată de pr. dr. Iosif Enășoae, și este publicată în colecția "Cateheză". Cartea apare în format 19x19 cm, conține 54 de pagini și poate fi procurată de la toate librăriile catolice din țară la prețul de 10 lei.

Această lucrare, de o importanță deosebită în domeniul bioeticii, "se naște din dorința de a-i oferi publicului larg posibilitatea de a cunoaște metoda Billings prin intermediul unei prezentări foarte simple, menținând însă rigurozitatea științifică", ne spune autoarea, Anna Cappella. Cartea a apărut sub egida Universității Catolice "Sacro Cuore" din Roma, iar traducerea a fost realizată de Asociația "Familia și viața" din Roman (NT), coordonată de pr. dr. Iosif Enășoae.

Volumul cuprinde numeroase imagini cu caracter didactic ce însoțesc textul; cartea descrie metoda naturală de reglare a nașterilor, în funcție de ovulație. John Billings, cel care a descoperit și promovat această metodă naturală, are meritul de fi descoperit o metodă care nu se opune nici unui precept moral sau religios, care nu provocă dureri, ci îi oferă femeii o mai bună înțelegere a propriului corp, iar cuplului îi oferă înțelegerea valorii propriei fertilități. Metoda Billings este o metodă pentru cupluri de soți ce privesc fertilitatea lor ca pe un dar neprețuit, ce trebuie protejat, și consideră abstinența periodică de la raporturi ca o expresie de iubire și de maturitate.

Epuizarea imediată a primei ediții a arătat interesul crescut al tinerilor și al familiilor față de această problemă a reglementării naturale a nașterii.

Ne exprimăm speranța ca această ediție a doua a broșurii După natură să trezească un interes tot mai mare în rândul tinerilor ce se pregătesc pentru căsătorie, cu privire la metodele naturale de reglementare a nașterilor și să păstreze în cadrul familiei dorința de a practica și promova cu generozitate aceste metode, spre binele familiilor, al societății și al comunității ecleziale creștine.

Andrei Dumitrescu

*

Humanae vitae între actualitate și provocare: un răspuns modern la o problemă multiseculară
Iosif Enășoae (coord.), Editura "Sapientia", 2009, ISBN 978-973-8980-52-5, 17x24 cm, 180 p., 20 lei

După natură. Metoda Billings
Anna Cappella, Ed. "Sapientia", 2009, ed. a II-a, 19x19 cm, 54 p., 10 lei (preț nou).

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat