Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de reculegere pentru Institutul Secular al Sfintei Tereza a Pruncului Isus

"Vreau să caut modalitatea de a merge în cer pe o cale foarte mică și foarte dreaptă, foarte scurtă, o cale mică și cu totul nouă"(sfânta Tereza a Pruncului Isus).

La Casa "Sfântul Iosif" din Iași, 120 de terezine din întreaga țară s-au întâlnit sâmbătă, 25 aprilie 2009, pentru o zi de reculegere, iar tema abordată a fost "Sfântul Paul".

Unite în rugăciune în jurul superioarei, Maria-Tereza (Lugano, Elveția), surorile au participat cu multă evlavie la toate activitățile din program.

Conferințele au debutat cu salutul superioarei, care a vorbit despre apostolul neamurilor: "Paul, slujitor al lui Cristos și al Bisericii". De asemenea, Doina Roman (Sebeș) a arătat "Modul în care sfântul Paul pune în valoare femeia: Fap 16,6-15".

După o scurtă pauză, sora Ecaterina Hanganu (Iași) a reamintit de cele trei virtuți teologale: "Credința, speranța și dragostea la sfântul Paul", apoi "Epistola sfântului Paul către Filipeni" a fost tema conferinței prezentate de sora Elena Matei (Bacău).

Pr. Alois Fechet a fost prezent în timpul conferințelor, iar la sfârșit a felicitat participantele și a dat câteva sfaturi utile, pline de har și iubire.

Sfânta Liturghie de la ora 12.00 a fost celebrată de PS Petru Gherghel. Au mai participat: pr. Alois Fechet, pr. Anton Despinescu, care a susținut și cuvântul de învățătură, pr. Iosif Dorcu, decan de Iași, și pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului.

După prânz, s-au ascultat mărturii (experiențe) din viața surorilor din diferite comunități, precum și noi comunicări pentru următoarele șase luni.

A fost lansată apoi revista "Calea cea mică", nr. 15, care are în cele 24 de pagini conferințe despre ascultare și speranță, rubricile permanente: Suflet terezian, Ecouri, Din viața Bisericii, Poezii și un joc-aritmogrif "De Paști".

Reculegerea s-a încheiat cu adorația preasfântului sacrament și rugăciunea Vesperelor.

Sr. Teodora

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 aprilie: Iași: Întâlnirea de primăvară a terezinelor


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat