Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Spania: Pelerinajul românilor la Torreciudad

Peste 200 de pelerini din Spania, din localitățile Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona și Zaragoza, au participat, însoțiți de păstorii lor, în ziua de 26 aprilie 2009, la cea de-a treia ediție a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad.

Binecunoscutul cântec marian "În astă zi frumoasă" a suferit o mică modificare anul acesta: în astă zi "ploioasă"... deoarece chiar așa a fost.

În ciuda faptului că vremea se anunțase ploioasă, în ciuda faptului că este criză, iar aceasta își spune cuvântul la momentul luării hotărârii de a face o cheltuială sau nu, și anul acesta au fost numeroși participanții la cea de-a treia ediție a pelerinajului familiilor române din Spania la Sanctuarul Maicii Domnului de la Torreciudad. Cei aproximativ 200 de pelerini au venit, însoțiți de păstorii lor, din Calahorra, Lerida, Reus, Tarragona și Zaragoza.

Deși ploaia nu a contenit să cadă, acest lucru nu a constituit un motiv suficient pentru ca procesiunea obișnuită cu icoanele românești reprezentând-o pe Maica Domnului în ambele viziuni, răsăriteană și apuseană, să nu aibă loc. Cei desemnați a le purta în procesiune, de la intrarea în incinta sanctuarului până la altarul în fața căruia au fost așezate pe toată durata pelerinajului, au avut grijă ca umbrelele să le protejeze de ploaie și în același timp să poată permite să fie contemplată frumusețea lor.

După salutul adresat tuturor pelerinilor a urmat un program de spovezi până la ora 13.00, când a fost celebrată sfânta Liturghie la care au luat parte, pe lângă pr. Paul Budău - responsabilul comunității catolice românești din Zaragoza și pr. Adrian Burcă - responsabilul comunității catolice românești din Lerida, alți trei preoți, doi spanioli și unul român, greco-catolic, pr. Claudiu Sferle - responsabil al comunității greco-catolice românești din Calahorra - Logrońo.

Ceilalți doi preoți spanioli, pr. Javier Quesada și pr. Manuel Garcia de Madariaga, își vor începe în curând misiunea de împărtășire și inserare a spiritului și carismei Opus Dei în țara noastră, în Arhidieceza de București. Ei au dorit să ia parte alături de pelerinii români la acest pelerinaj tocmai pentru a învăța cât mai multe din spiritul și felul nostru specific de a ne trăi și manifesta credința și iubirea față de Mama noastră cerească.

Pelerinajul s-a încheiat cu recitarea Rozariului și binecuvântarea euharistică de la ora 17.00, cu un cer mai senin decât la început și, cu siguranță, cu o inimă și un suflet mai bogate în harurile și binecuvântările cerești pe care Maica Domnului le-a mijlocit pentru noi toți de la bunul Dumnezeu.

Fotografiile au fost obținute prin amabilitatea responsabililor sitului www.torreciudad.org (de la secțiunea "Actualidad grafica").

Pr. Paul Budău poate fi contactat la adresa: Parroquia Cristo Rey, Batalla de Pavia, nr. 3, 1-2, 50002-Zaragoza, tel. (0034)976.599.664, mobil: (0034)667.975.655

Pr. Paul Budău


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat