Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Florența: Hirotonirea unui nou preot

În catedrala "Santa Maria del Fiore" din Florența (Italia), prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a ÎPS Giuseppe Betori, arhiepiscop de Florența, la sfânta Liturghie din ziua de duminică, 19 aprilie 2009, a fost hirotonit întru Preoție părinte diacon Gabriel Farțadi, născut la Faraoani (Bacău).

La această sfântă Liturghie au mai participat PS Claudio Maniago, episcop auxiliar de Florența, un număr foarte mare de preoți ai Diecezei de Florența, dar și mulți preoți originari din Moldova care activează în această dieceză și în diecezele vecine, cât și preoți veniți din România pentru a-i fi alături părintelui Gabriel la acest important eveniment din viața sa.

Părintele Gabriel Farțadi este un nou dar al iubirii divine pe care Dumnezeu l-a oferit Bisericii, dar și familiei sale, deoarece este cel de-al treilea preot al familiei Mihai Farțadi. Această familie a oferit Bisericii alți doi preoți, pe pr. Alois Farțadi, paroh de Siret, și pe pr. Cristinel Farțadi, OFMConv., care activează la bazilica "Santa Croce" din Florența. Acestor trei preoți li se alătură din aceeași familie în slujirea lui Cristos și a Bisericii sora Agneza, care face parte din Congregația Surorilor Franciscane.

Fiind încardinat în Dieceza de Florența, părintele Gabriel își va desfășura misiunea pastorală în această dieceză.

Părintele Gabriel Farțadi s-a născut la 25 februarie 1983 la Faraoani, Bacău. După absolvirea școlii gimnaziale din localitate, a urmat cursurile Seminarului Liceal Teologic "Sf. Iosif" din Bacău. După absolvirea seminarului a început studiile universitare în cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf Iosif" din Iași. După trei ani de studii, s-a transferat la Seminarul Arhiepiscopal din Florența, unde și-a finalizat studiile teologice în 2009.

La 12 iulie 2009, ora 11.00, în biserica "Sf. Anton de Padova" din Faraoani, părintele Gabriel va celebra prima sfântă Liturghie în satul natal.

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-l însoțească mereu cu harurile sale pe părintele nou sfințit, pentru a-și putea îndeplini cu fidelitate misiunea de slujire a Bisericii și a poporului ce-i va fi încredințat.
 

Pr. Marius Sabău


 

lecturi: 72.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat