Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Prima Împărtășanie

După o pregătire de trei luni de zile prin înțelegerea îndeaproape a învățăturii creștine, ajutați fiind de preoții Parohiei Sagna, cât și de concursul a șase tineri și a familiilor lor, cei 42 de copii din localitate au pășit cu multă bucurie și venerație spre masa sfintei Împărtășanii în ziua de 19 aprilie 2009, când întreaga Biserică celebra Duminica Divinei Îndurări.

În cadrul predicii, părintele paroh, expunând episodul apariției lui Isus după Învierea sa celor doi ucenici care mergeau la Emaus, le-a explicat copiilor că, ori de câte ori participăm la sfânta Liturghie, noi suntem asemenea celor doi ucenici de la Emaus, când după ce ascultăm explicarea Cuvântului lui Dumnezeu, Sfânta Scriptură, luăm parte la "frângerea pâinii", la sfânta Împărtășanie, și astfel recunoaștem ceea ce avem de făcut mai departe în viața noastră. Mai cu seamă să ducem această veste celor pe care-i întâlnim.

Angajamentul copiilor prin cuvintele: "Eu mă lepăd de satana și de toate faptele lui, și de toată mândria lui, și mă ofer cu totul lui Isus Cristos!", ne-a reamintit tuturor că suntem ai lui Isus întru totul!

La încheierea celebrării părintele paroh, mulțumind părinților care i-au ajutat pe copii să pășească mai hotărât în viața de credință a Bisericii; mulțumind părintelui vicar, Claudiu Robu, precum și tinerilor și celor care s-au angajat într-un fel sau altul la acest frumos eveniment al parohiei, i-a invitat pe toți în sala de la parohie, la o gustare trupească, oferindu-le diferite amintiri și cadouri pentru a implementa și vizibil în mintea copiilor această frumoasă zi!

Adrian Farcaș


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat