Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (BC): Primul Misionar Oblat al Mariei Imaculate din România

Tânărul Damian Cimpoieșu a depus voturile călugărești pe viață în Congregația Misionarilor Oblați ai Mariei Imaculate duminică, 19 aprilie 2009, la Traian, Bacău, în ziua în care s-a celebrat Duminica Divinei Îndurări.

Toată comunitatea catolică din localitate, împreună cu parohul, s-a strâns în jurul familiei Cimpoieșu pentru a sărbători acest moment important. Împreună cu ei au fost și prieteni din Pitești, unde Damian a trăit primi anii din formarea sa la Misionarii Oblați, precum și colegii lui din seminarul oblaților (Scolasticat) de la Roma, unde a terminat facultatea de teologie.

Liturghia de duminică a fost momentul cel mai important, dar în timpul întregii săptămâni s-a desfășurat o pregătire a sufletelor prin întâlniri cu copii în fiecare după-amiază și o veghere sâmbătă seară.

Damian a depus voturile pe viață în fața pr. Nicola Parretta, provincialul Misionarilor Oblați ai Mariei Imaculate, și a pr. Ronchi Sante, superiorul comunității oblaților din România, în cadrul Liturghiei prezidate de pr. Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată, căruia i s-au alăturat numeroși preoți din Dieceza de Iași, precum și confrați din comunitățile din Italia și de la Mărăcineni-Pitești. În cadrul predicii, pr. Fechet, făcând referință la textele liturgice, l-a îndemnat pe candidat să devină martor și mărturisitor al lui Cristos cel înviat, urmând exemplul apostolilor, al sfinților de odinioară și de azi, precum și al persoanelor consacrate prezente în număr mare la această celebrare.

Momentele sugestive au fost când Damian s-a prosternat pentru a invoca ajutorul tuturor sfinților și primirea simbolurilor după tradiția Misionarilor Oblați: crucea, care trebuie sa îi aducă mereu aminte de iubirea cea mai mare pe care Dumnezeu a avut fața de oameni; medalionul sfintei Fecioare Maria, mama dulce a Misionarilor Oblați și cea care prima a adus vestea cea bună în lume; cartea Constituțiilor și a Regulilor, îndrumar de viață pentru a trăi din plin evanghelia.

Îi urăm fratelui Damian mult succes în continuare pe acest drum și o fidelitate statornică în slujba Bisericii și a oamenilor! Rămânând deschis la darul gratuit al Domnului, Damian va accede în cursul anului 2009 la treapta diaconatului și apoi a preoției.

Pr. Giovanni Bini, OMI

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19 aprilie: Traian (BC): Primul Misionar Oblat al Mariei Imaculate din România


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat