Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Trei zile de campus vocațional

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma din Târgu Ocna au găzduit, în perioada 14-17 aprilie 2009, un campus vocațional cu tema "Spre Damasc", la care au participat 28 de tinere din opt parohii ale Diecezei de Iași, tinere dornice de momente de reflexie, pace și liniște în vederea alegerii drumului în viață.

În prima zi tinerele, printr-un joc empatic de cunoaștere, s-au prezentat și cu multă deschidere și responsabilitate au menționat motivul pentru care au răspuns invitației primite.

Fiecare tânără a încercat să pătrundă pe acest drum pornind de la ea însăși, căutând ca prim pas, să descopere obstacolele care o împiedică să pornească în această călătorie spre Damasc, spre alesul inimii ei.

Părintele capucin Romeo Horvat, prin meditațiile sale interactive și prin momentele intense de rugăciune în jurul lumânării pascale, le-a ajutat pe tinere să învingă frica de a se apropia de Dumnezeu și să descoperea pacea și bucuria adusă de prezența sfântului sacrament.

Dacă în prima zi, la nivel de grupuri mici și grup mare, discuțiile le-au convins pe tinere să pornească la drum, în a doua zi această convingere s-a concretizat în excursia prin parcul orașului spre așezământul monahal Măgura Ocnei.

Oboseala urcușului, traseul parcurs pe jos, pe șoseaua din pădure, distanța de trei km până la altitudinea de 505 m... toate acestea au fost recompensată de priveliștea minunată de la Stânca Leului, un loc minunat care ne-a încântat pe toți, tinere și organizatori - un nou motiv de a lăuda pe Dumnezeu pentru creația sa și de a ne gândi din nou la drumul nostru în viață.

În momentele de recreație s-a vizionat filmul "Viața sfintei Rita" - un exemplu viu de viață de familie și de viață consacrată. Totodată, nu au lipsit momentele de muzică și dans, în care prieteniile dintre fete s-au evidențiat mai mult.

Pentru început tema campusului "Spre Damasc" le-a ajutat pe tinere doar să pășească pe acest nou drum care duce spre cetatea Damascului, spre "cetatea dorinței de a descoperi o altă dorință". În septembrie va urma partea a doua a acestei experiențe, când se va continua drumul spre Damasc.

Încredințăm lui Dumnezeu acest nou început de drum, pe urmele sfântului Paul. Mulțumim tuturor mijlocitorilor care le-au îndrumat spre Târgu Ocna pe tinerele care au participat la campus. Fie ca Învierea lui Isus, să aducă lumină și căldură în sufletele dumneavoastră.

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma

* * *

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma
Str. Avram Iancu
605600 - Târgu Ocna
Jud. Bacău
Tel: 0234/344412
e-mail: amadorni@yahoo.it

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 aprilie: Târgu Ocna: Campus vocațional pentru tinere


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat