Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "ARCB": Humanae vitae între actualitate și provocare

La Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București a apărut volumul Humanae vitae între actualitate și provocare: un răspuns modern la o provocare multiseculară care conține actele simpozionului internațional desfășurat la București în perioada 27-28 mai 2008.

Volumul este coordonat de pr. prof. univ. dr. Maximilian Pal, rectorul Institutului "Sfânta Tereza" din București, și Alessandro Bucci, profesor la Institutul Pontifical Oriental din Roma, și respectă modul în care a fost organizat simpozionul, conferințele fiind prezentate în ordinea desfășurării lor, în conformitate cu împărțirea în secțiuni tematice: etică, doctrinară și medico-pastorală.

Simpozionul comemorativ Humanae vitae între actualitatea și provocare a fost organizat de Institutul Teologic "Sfânta Tereza" din București, în colaborare cu Comitetul Național Italian pentru studiul unor valori civice fundamentale (subsidiaritate, fraternitate, solidaritate, egalitate) și a readus în fața opiniei publice un document de mare actualitate: enciclica Humanae vitae, promulgată de papa Paul al VI-lea în urmă cu patru decenii, în contextul ce a urmat Conciliului Vatican II.

Importanța enciclicei a fost subliniată de toți cei care au conferențiat, ei analizând enciclica sub raport doctrinar, magisterial, etic, antropologic, juridic. Acest simpozion "înseamnă pentru Biserica noastră locală un moment de reflecție și de atenție pentru cupluri, oferind rodul anilor de cercetare atât pe plan antropologic și etic, cât și pe plan științific, în ceea ce privește procrearea responsabilă", spunea în deschiderea lucrărilor ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop de București.

Lucrarea poate fi procurată de la Librăria "Sfântul Iosif", din strada General Berthelot, nr. 19, și la alte librării din țară. Volumul conține 500 de pagini și costa 45 lei.

Pr. Maximilian Pal, OFMConv.


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat