Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: Exerciții spirituale pentru lideri scout

Parohia Valea Lupului va găzdui, în perioada 17-20 aprilie 2009, exerciții spirituale pentru lideri scout. Predicator va fi pr. Felician Tiba.

Exercițiile spirituale, după cum scria Ignațiu de Loyola - renumit maestru al exercițiilor, "sunt lucrul cel mai bun pe care l-am putut eu gândi, simți și înțelege, atât pentru progresul individual al persoanei în ceea ce o privește pe ea însăși, cât și pentru rodul, ajutorul și progresul care se pot obține în avantajul multor altora".

Papa Benedict al XVI-lea a scris: "Când aceste zile de har sunt pe sfârșit, este obligatoriu și frumos să dăm mulțumire... înainte de toate Domnului, care n-a dat acest timp de reînnoire fizică și spirituală... Nu putem să aducem lumii vestea cea bună, care este însuși Cristos, dacă nu suntem noi înșine în adâncă uniune cu Cristos, dacă nu-l cunoaștem în adâncime și dintr-un mod personal, și dacă nu trăim din Cuvântul său".

Condițiile de desfășurare:

- perioada: de la 17 aprilie 2009, (vineri seara de recomandat înainte de ora 18), până luni, 20 aprilie (aproape de prânz)

- locul: Casa parohială Valea Lupului închinată "Sfântului Padre Pio" (Aleea cu nuci, 27). Pentru a ajunge aici dacă se vine cu mașina înainte de Iași se coboară imediat după fostul post de control de poliție din Valea Lupului și se urcă pe drumul de lângă releu. Sau, dacă se ajunge cu trenul, în gara Iași, din fața McDonald's se ia autobuzul 30 barat și se coboară la popasul turistic, se merge spre reprezentanța "Dacia Logan" și nu pe drumul de lângă, ci următorul, se urcă la deal cam 5 minute.

- predicator: pr. Felician Tiba, formator la Institutul Teologic din Iași și, probabil, va și părintele Alois Bulai Alois la unele momente.

- organizatori: Ioana Dimisca, responsabil general ASCRO; pr. Alois Hîrja, asistentul spiritual ASCRO

- lucruri necesare: cele personale, haine potrivit vremii, sac de dormit, izopren (obligatoriu, căci nu sunt paturi, dar pardoseala este de scândură), costumația scout (cravata obligatoriu), Noul Testament, rozariu, agenda și chitară (care știu să cânte)

- cazare și masa: Pentru cina de prima seară fiecare aduce pachețel. Vor fi două persoane care vor pregăti cele trei mese pe zi. Participanții sunt rugați să contribuie și cu unele produse (cartofi, conserve de carne, orez sau fidea).

- contribuție: Fiecare participant la exercițiile spirituale va colabora cu 30 lei.

Fiind vorba de exerciții spirituale, este necesar ca cei care participă să colaboreze, pe cât posibil, pentru a crea un ambient care să favorizeze o bună desfășurare a acestei experiențe spirituale. Vor fi momente de tăcere în timpul zilei și se va respecta, cu strictețe, liniștea în timpul nopții.

Înscrierile se fac la pr. Alois Hîrja (tel. 0232/253090, 0723/7745167, e-mail: alois_hirja@yahoo.it) sau la Ioana Dimiscă (tel. 0741/281440, e-mail: little_pussy91@yahoo.com).

Pr. Alois Hîrja


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat