Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Invitație la un curs pentru logodnici

Asociația "Familia și Viața" în colaborare cu parohiile romano-catolice din municipiul Roman și localitățile din împrejurimi anunță începerea proiectului "Logodna - Noviciatul Iubirii" în cadrul căruia se vor desfășura cursuri pentru logodnici în perioada 24 aprilie - 22 mai 2009.

Fiind atenți la necesitățile logodnicilor, în situația de incertitudine existentă în societate, îi chemăm pe cei care intenționează să celebreze căsătoria creștină la aceste întâlniri de pregătire, prin care dorim să creăm spații și porți sigure în care reflecția și confruntarea cu ceilalți să poată ajuta cuplul să crească în credință. "Te iubesc atât de mult încât mă căsătoresc cu tine" este un mesaj, este o afirmație, dar care poate fi și o interogație: "Te iubesc atât de mult încât să vreau să mă căsătoresc cu tine?".

Acest parcurs își propune să pună la dispoziția logodnicilor instrumentele pentru a evalua dacă dragostea pe care o persoană spune că o are pentru o altă persoană este atât de puternică și profundă încât o găsește pregătită să se implice irevocabil în viața și în destinul unei alte persoane.

Cursurile se adresează tinerilor logodnici care doresc să aprofundeze semnificația celebrării sacramentului căsătoriei creștine și au programat data nunții în anul 2009. Aceste cursuri nu înlocuiesc pregătirea pe care tinerii trebuie s-o realizeze cu preoții din parohiile de care aparțin.

Întâlnirile vor avea loc în zilele de vineri, ora 16.00, la sediul asociației din Roman, str. Ștefan cel Mare, nr. 228. Se cere, pe cât posibil, punctualitate și prezența ambilor logodnici pe tot parcursul pregătirii.

Programul fiecărei întâlniri cuprinde:

  • prezentare a materialului propus

  • discuții

  • "teme pentru acasă"

La finalul parcursului se va elibera o adeverință de participare, care va putea fi prezentată parohului din parohia unde va fi celebrat sacramentul Căsătoriei.

Perechile de logodnici, la finalul cursului, vor putea participa la un concurs pe baza materialelor prezentate, materiale ce vor fi oferite de către organizatori. Perechile câștigătoare ale locurilor 1, 2, 3 vor primi premii importante:

  • Locul I: un pelerinaj marian gratuit,

  • Locul II: o reducere de 50% în același pelerinaj,

  • Locul III: o reducere de 25% în același pelerinaj.

Traseul pelerinajului este: Roman, Oradea, Viena, Padova, Milano, Torino, La Salette, Avignon, Barcelona, Montserrat, Lourdes, Nevers, Paris, Strasbourg, Salzburg, Roman. Perioada pelerinajului este între 3 și 13 septembrie 2009.

Premiile sunt acordate de Agenția Perfect Travel, str. Bogdan Dragoș, nr. 114, Roman, tel./fax: 0233/744191, tel mobil: 0728/ 848498, e-mail:vicentiuciocan@yahoo.com, www.perfect-travel.ro, persoana de contact: prof. Vicențiu Ciocan.

Pentru înscrieri la aceste cursuri persoanele doritoare sunt rugate să se adreseze direct la sediul Asociației "Familia și Viața" din Roman, str. Ștefan cel Mare, nr. 228, sau la tel. 0233/742505 și e-mail: afav_roman@hotmail.com.

Iuliana Petruț


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat