Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Învierea Domnului

După celebrările frumoase din Joia Sfântă și Vinerea Sfântă de la Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Onești, a urmat minunata vigilie pascală care a culminat cu Liturghia Învierii Domnului. Credincioșii adunați în număr foarte mare încă de la începutul celebrării, la ora 22.00, au urmărit cu atenție și cu vii emoții tot ceremonialul nopții sfinte de Paști.

Înainte de începerea ceremoniilor, părintele paroh a explicat celor adunați conținutul vigiliei pascale, cele patru părți: ceremonia luminii, liturgia cuvântului (cu cinci lecturi din Vechiul Testament), liturgia Botezului și liturgia euharistică.

Au concelebrat toți preoții din parohie și preoții capucini. Întreaga celebrare a fost animată și susținută de corul "Caelestis" al bisericii noastre. Deosebit de impresionantă a fost procesiunea de la final, pe străzile orașului, cu lumânarea pascală și cu toate lumânările aprinse, pe traseul: biserica din cartierul catolic până la sanctuarul "Fericitul Ieremia".

După binecuvântarea finală, credincioșii, care au adus și alimente de Paști, au intrat în cripta sanctuarului pentru a primit binecuvântarea acestor alimente.

În ziua de Paști, la Liturghia parohială, concelebrată, de la ora 11.00, credincioșii s-au adunat iarăși în număr impresionant de mare și au participat cu însuflețire la celebrarea sfintelor taine. Cuvântul de învățătură l-a ținut pr. dr. Anton Săbăoanu, directorul Seminarului din Bacău. El a scos minunat în evidență conținutul religios al Paștelui, îndemnându-ne pe toți la o trăire vie, autentică, a învierii Domnului, printr-o viață plină de iubire. Corul bisericii s-a întrecut pe sine, executând cu măiestrie și cu multă însuflețire cântările de Paști.

Pe fețele tuturor participanților s-a putut citi bucuria credinței, a speranței și a fraternității universale, daruri oferite lumii de Cristos cel înviat.

De pe Valea Trotușului, noi, creștinii catolici, ne îndreptăm cu urările noastre către toți cei ce cred în Cristos și sărbătoresc Paștele, spunându-le din suflet: Cristos a înviat! Sărbători fericite!

Pr. Iosif Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 aprilie: Onești: Învierea Domnului


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat