Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Ziua zonală a tinerilor din AC Bacău

Tinerii AC din zona Bacău s-au întâlnit sâmbătă, 4 aprilie 2009, la Gioseni pentru a celebra, anticipat cu o zi, la îndemnul Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea, a XXIV-a Zi Mondială a Tineretului. La această întâlnire a participat și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Tema acestei întâlniri a fost cea propusă de Sfântul Părinte: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4, 10).Tinerii prezenți și-au manifestat astfel bucuria credinței și entuziasmul vieții, animate de "marea speranță"care este Cristos.

Această întâlnire a făcut parte din programul de pregătire a Zilei Diecezane a Tinerilor ce se va desfășura anul acesta la Nisiporești, la 3 mai și fost organizată de Acțiunea Catolică, prin responsabilii zonali Gabriel Măriuț, Alexandru Pricope și asistenții spirituali zonali în colaborare cu pr. Simon Mihai și pr. Lucian Adam, preoții comunității din Gioseni.

La acest eveniment au participat următoarele parohii: Barați, Bijghir, Bacău-Centru, Bacău "Fer. Ieremia", Bacău "Sfânta Cruce", Faraoani, Florești, Fundu Răcăciuni, Galbeni, Moinești, Mărgineni, Oituz, Onești, Ploscuțeni, Pustiana, Tg. Ocna, Valea Mare, Valea Seacă și parohia gazdă Gioseni. Acestora li s-au adăugat tineri din Parohia Cleja, de la Oratoriul Salezian din Bacău și de la Liceul Catolic din Bacău.

Programul zilei a început la ora 8.30 când au început să sosească grupurile de tineri. La ora 10.00 a început programul împreună în biserică prin recitarea rugăciunii Laudelor. A urmat pregătirea cântecelor pentru sfânta Liturghie. La ora 10.45 tinerii, împreună cu preoții prezenți au ieșit în întâmpinarea Preasfințitului Aurel Percă. În central zilei a fost sfânta Liturghie prezidată de PS Aurel Percă și concelebrată de un mare număr de preoți. În cadrul predicii Excelența sa a reiterat mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.

După sfânta Liturghie a urmat prânzul pregătit pentru toți tinerii de consiliul local în colaborare cu adulții Acțiunii Catolice din Gioseni. La ora 13.30 a început programul cultural-recreativ pregătit de cei prezenți, printr-un cuvânt adresat de PS Aurel Percă. La acest moment au susținut un program parohiile: Gioseni, Ploscuțeni, Valea Seacă, Faraoani, Moinești, Galbeni, dar și Liceul Catolic din Bacău și Oratoriul Salezian din Bacău.

Programul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat de către pr. Marius Sabău, asistent spiritual zonal al ACT Bacău, tuturor celor prezenți, dar și organizatorilor. Această mulțumire s-a concretizat prin oferirea diplomelor de recunoștință tuturor celor care s-au implicat in mod direct în organizarea acestei zile: pr. Simon Mihai, pr. Lucian Adam, Surorilor Milostive ale Sf. Carol Borromeu, domnului primar Anton Jitaru, adulților și tinerilor din AC Gioseni. De asemenea s-au oferit diplome de participare tuturor parohiilor prezente, Liceului Catolic și Oratoriului Salezian. La final am primit o promisiune din partea tinerilor prezenți că ne vom revedea cu bucurie pe 3 mai la Nisiporești.

Am convingerea că sărbătoarea pe care am trăit-o la Gioseni a fost cu adevărat minunată, mai înainte de toate pentru că ne-am întâlnit în numele lui Cristos și din dorința de a fi prietenii săi, dar și pentru a regăsi "marea speranță" care răspunde aspirațiilor noastre.

Îi mulțumim lui Dumnezeu, singura noastră speranță, cel care ne dăruiește ceea ce noi singuri nu putem obține și de asemenea cel care menține vie în inimă flacăra speranței, pentru toate momentele binecuvântate trăite la Gioseni și pentru toate harurile cu care i-a binecuvântat pe toți tinerii.

Pr. Marius Sabău,
asistent spiritual ACT Bacău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 aprilie: Gioseni: Ziua zonală a tinerilor din AC Bacău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat