Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Manifestare a credinței pe străzile orașului

În Duminica Floriilor, sau Duminica Patimilor, este celebrată anual Ziua Tineretului. Această zi care deschide Săptămâna Sfântă, săptămâna pătimirii Domnului nostru Isus Cristos, invită pe toți creștinii să aprofundeze misterul crucii prin care dobândim mântuirea.

În lumea întreagă au loc în această zi manifestări ale tinerilor, care unesc suferințele din viața lor cu crucea Mântuitorului. Anul acesta, papa Benedict al XVI-lea, în mesajul adresat tinerilor, lansează o invitație profundă care ne invită să privim la acest mister al suferinței din perspectiva speranței creștine. Tema pentru anul acesta o constituie cuvintele sfântului apostol Paul adresate lui Timotei: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu".

În acest context, la Bacău, a avut loc o amplă manifestare a tinerilor catolici, adunându-se în jurul crucii tineri și credincioși de toate vârstele din Parohia "Sfântul Nicolae", dar și din Parohiile "Sfânta Cruce" și "Fericitul Ieremia" din Bacău, cât și din comunitățile din Izvoare, Gioseni, Faraoani și elevi ai Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău. Numeroși tineri au participat la adorația euharistică, care a avut loc începând cu ora 17.00 în biserica "Sfinții Petru și Paul", contemplând prezența reală a lui Cristos în sfânta Euharistie. Momentul central l-a constituit celebrarea sfintei Liturghii prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, în cadrul căreia a fost proclamată Pătimirea Domnului nostru Isus Cristos după sfântul evanghelist Marcu, urmată de o reflecție asupra mesajului papei Benedict al XVI-lea. Pr. Isidor Dâscă le-a amintit astfel tinerilor că ei sunt speranța lumii. A urmat o mărturie vie a acestei speranțe, când tinerii au purtat crucea și au participat cu entuziasm la celebrarea Căii sfintei cruci pe străzile orașului Bacău.

Aceasta mărturie publică constituie dovada că Isus Cristos este speranța noastră, iar mărturia tinerilor ne invită pe noi toți să reflectăm asupra propriei vieți și a modului în care ne exprimam credința noastră. La sfârșitul celebrărilor, părintele Isidor Dâscă, decan de Bacău, i-a felicitat pe toți tinerii prezenți pentru curajul și dragostea lor față de Cristos, mulțumindu-le, totodată, pentru promptitudinea de care au dat dovadă în pregătirea și desfășurarea acestei zile. De asemenea, i-a îndemnat pe toți să aprofundeze mesajul Sfântului Părinte: "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu!", invitându-i la o trăire temeinică a săptămânii sfinte.

În pragul săptămânii pătimirii Domnului nostru Isus Cristos, meditarea suferințelor Mântuitorului a fost ca o lecție de credința și o mărturie vie a speranței noastre.

A consemnat pr. Alfons-Eugen Zelionka

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 aprilie: Bacău: Manifestare a credinței pe străzile orașului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat