Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întrunirea Consiliului Pastoral Diecezan

Cea de-a opta întâlnire a Consiliului Pastoral Diecezan a avut loc în ziua de 29 aprilie 2009 la casa părinților verbiți din Traian. La întâlnirea convocată de PS Petru Gherghel a participat majoritatea membrilor: preoți, persoane consacrate și laici. Anul pastoral viitor va fi dedicat sfintei preoții și familiei: aceasta este principala concluzie a întrunirii.

În deschidere, la ora 11.00, PS Petru Gherghel a condus rugăciunea.

Întâlnirea a fost moderată de pr. Dumitru Farcaș, care a prezentat principalele puncte ce vor fi analizate, anunțând că pe ordinea de zi sunt opt puncte. Pr. Alois Moraru a dat citire procesului verbal al ultimei întâlniri din ziua de 13 noiembrie 2008.

Ordinea de zi a cuprins următoarele puncte: Aniversarul vizitei Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea la București (situl www.IoannesPaulus2.org) - PS Petru Gherghel; Anul Sfintei Preoții anunțat de papa Benedict al XVI-lea, iunie 2009 - iunie 2010 - pr. Cristinel Fodor; Familia în contextul actual și în perspectivă pastorală - pr. Iosif Enășoaie și Fulvina Blânda; Ziua Tineretului și a Copiilor la nivel diecezan - pr. Felix Roca; Promovarea vocațiilor la sfânta Preoție și viața consacrată - pr. Andrei Cocianga și pr. Alberto Marson; Religia în școli și misiunea preoților și a profesorilor de religie - PS Aurel Percă și pr. Iosif Bisoc; Vestirea evangheliei și dimensiunea misionară - pr. Isidor Mârț; Sugestii referitoare la pastorație.

Din cele prezentate în procesul verbal, episcopul diecezei a subliniat că multe lucruri s-au realizat, iar altele mai puțin (cum ar fi pelerinajul pe urmele sfântului Paul, numirea unui responsabil cu viața euharistică). A vorbit apoi despre programul aniversării vizitei papei Ioan Paul al II-lea în România.

Printre sugestiile care au apărut în timpul discuțiilor la diferite teme se numără: de publicat materiale pentru zilele aniversării vizitei papei Ioan Paul al II-lea în România: imagini, iconițe, CD-uri etc. Pentru Anul Sfintei Preoții: de publicat o pagină în "Lumina creștinului" dedicată sfintei Preoții, postere cu Ioan Maria Vianney, întrunire cu preoții pensionari. Cu privire la familie s-au cerut conferințe despre familii, exerciții spirituale, zile de formare. La zilele tinerilor sau ale copiilor pe cât posibil grupurile să fie însoțite de preoți. Să se acorde o atenție mai mare băieților ministranți în care poate încolți sămânța chemării.

Episcopul a încheiat întrunirea mulțumindu-le celor care au participat și au prezentat diferite teme. După rugăciune, cei prezenți au primit câte un exemplar al scrisorilor sfântului apostol Paul, o lucrare scoasă de Pauline.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 aprilie: Traian: Întrunirea Consiliului Pastoral Diecezan


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat